Diş Beyazlatma Nedir? Yöntemleri Nelerdir?

Tedaviler

Diş beyazlatma

Diş Beyazlatma Nedir? Yöntemleri Nelerdir?

Diş beyazlatma uygulaması, diş görüntüsünün daha sağlıklı ve daha temiz olması için gerçekleştirilir. Günümüzde oldukça büyük talep gören bu işlemden hem kadınlar hem de erkekler faydalanabiliyor. Dişin mine katmanında bulunan renkli organik maddelerin ya da inorganik maddelerin dişten arındırılması için gerçekleştirilen bu işlem yüksek başarı oranı ile ön plana çıkıyor.

Bu uygulama dişlerde oksidasyon redüksiyon tepkimesiyle bir beyazlık etkisi elde etmeyi sağlıyor. Oksijenin açığa çıkmasını sağlayan özel jel materyaller kullanılıyor. Böylelikle dişlerde istenmeyen renklenmeye ve lekelenmelere yol açan maddelerin renksiz olan substanslar ile yer değiştirmesi sağlanıyor. Profesyonel diş beyazlatma işleminde kullanılan bu materyallerin sağlığa ve dişlere bir zararının olmadığını da ekleyelim. İşlem için uygun bir aday olmanız durumunda güvenle diş beyazlatmadan faydalanabilirsiniz.

Estetik açıdan ciddi rahatsızlıklara neden olan diş lekeleri, sararma ve kararmalar, özgüven sorunlarını da beraberinde getirebilir. Bu sorunlardan kurtulmak için siz de randevu alarak planlamanın yapılmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca diş beyazlatmanın 3 ila 4 yılda bir tekrarlanması da mümkün olabiliyor. Sadece tek seferlik faydalanılabilecek bir işlem değildir.

Diş Beyazlatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Öncelikle diş beyazlatma işleminin mutlaka diş hekimleri tarafından uygulanması gereken bir işlem olduğunu belirtelim. Hem ofis tipi hem de ev tipi olarak kategorize edilen beyazlatma tekniklerinin diş hekimlerinin kontrolünde gerçekleştirilmesini sağlamalısınız. Aksi halde ağız ve diş sağlığı ile alakalı sorunlar yaşanabilir.

Hangi yöntemin tercih edildiğine bağlı olarak diş beyazlatma işleminin nasıl uygulandığı da değişebiliyor. Ancak temelinde benzer bir sistemle dişlerde beyazlık etkisinin yakalandığını söyleyebiliriz. Dişlere özel bir jel sürülmesi ve lazer ile ya da UV ışınları ile beyazlatılması sağlanır. Klinik ortamda gerçekleştirilen bleaching yöntemi ile çok daha iyi bir sonuç almak mümkündür.

Çeşitli nedenlere bağlı olarak dişlerde lekelenmeler olduğunda bu problemi ortadan kaldırmak için diş hekiminden randevu alabilirsiniz. Çok ileri düzeyde bir lekelenme, sararma ya da kahverengileşme mevcut değilse birkaç seansta dişlerin beyazlaması sağlanabiliyor. Ancak mavi gri şeklinde bir renklenme meydana geldiğinde bu diş için beyazlama etkisini elde etmek biraz daha zordur. Nedeni ise lekelerin dişin daha derin tabakalarına ulaşmış olmasıdır.

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Genel olarak diş beyazlatma yöntemlerini ev tipi ve ofis tipi olarak iki farklı şekilde ele almak gerekiyor. Hem hastanın talepleri ve genel durumu hem de diş hekiminin önerileri doğrultusunda hangi yöntemin tercih edileceğine kolaylıkla karar verilebilir. Ev tipi diş beyazlatma tercih edilmiş olsa dahi işlemin mutlaka diş hekiminizin kontrolünde gerçekleştirilmesi gerektiğini unutmamalısınız. Gelişigüzel yöntemleri ya da kalitesiz ürünleri kullanarak diş beyazlatmayı sağlama çabanız dişlerinize zarar verebilir.

Ofis Tipi Diş Beyazlatma

Bu işlem klinikte yapılmasını ve diş hekimi tarafından uygulanması gereken bir diş beyazlatma tekniğidir. Çoğunlukla 2 ya da 3 seans halinde uygulanması, gayet başarılı bir sonuç alınması için yeterli oluyor. Bazı hastalarda ise tek bir seans halinde de uygulanabilir. Bu uygulama öncesinde diş eti ya da diş ile ilgili sorunların gözden geçirilmesi gerekir. Dolayısıyla genel bir muayeneden geçilmesi gerektiğini belirtelim. Mevcut diş taşlarının temizlenmesi de önemlidir ve sonrasında uygulama aşamasına geçilebilir. Bu aşamada dişlere jel sürülür ve ışınlarla jelin aktifleşmesi sağlanır. Bir süre beklendikten sonra jelin temizliği gerçekleştirilerek işlem sonlandırılır. Dişin uygulama sonrası istenen rengi alması birkaç gün sürebilir.

Ev Tipi Diş Beyazlatma

Ev tipi olan beyazlatma yönteminin tercih edilmesi durumunda da öncelikle diş hekimi muayenesinden geçmelisiniz. Ayrıca bu işlemin de diş hekimi kontrolünde yapılması gerektiğini hatırlatalım. İşle öncesinde dişlerden ölçü alınır ve hastaya özel diş plağı hazırlanır. Plak dişlere kolayca geçebilecek bir forma sahiptir. Hasta evde kendisi plağı takıp çıkarabilir. Plağa diş hekiminin önerdiği özel jel sürülür ve dişlere yerleştirilir. Bir süre dişlerde kaldıktan sonra çıkarılır. Bu işlemin 10 ya da 14 gün boyunca her gün düzenli biçimde tekrarlanması gerekir. Ardından dişlerde beyazlama etkisinin elde edilmesi sağlanmış olur.

Herkes Diş Beyazlatma İşlemi Yaptırabilir Mi?

Daha beyaz dişlere sahip olmak, daha estetik bir gülüşe sahip olmakla yakından ilgilidir. Bu nedenle gün geçtikçe diş beyazlatma yöntemlerinin gördüğü ilginin arttığını belirtmeliyiz. Bazı durumlarda bu işlemin yapılması mümkün olmuyor. Bleaching işleminin yapılabilmesi için büyük oranda sağlıklı bir ağız ve diş yapısına sahip olmak gerekir. Hangi durumlarda diş beyazlatmanın sakıncalı olduğu sorusuna kısa bir liste ile yanıt verebiliriz:

  • Kişinin 15 yaşından küçük olması
  • Hamilelik döneminde olunması
  • Dişlerde ileri seviyede aşınmanın meydana gelmiş olması
  • Diş çürüğü sorununun bulunması
  • Çeşitli diş eti hastalıklarına sahip olmak
  • Diş eti çekilmesi problemini ileri seviyede yaşıyor olmak
  • Diş köklerinin açığa çıkmış olması
  • Diş minesinde ciddi sorunlar bulunması
  • Aşırı oranda diş hassasiyetinin yaşanması
  • Dişte tetrasiklin renklenmesinin aşırı düzeyde olması
  • Hastanın hidrojen peroksite ya da karbamid peroksite alerjisinin bulunması
  • Beyazlatma işlemine yanıt vermeyen dolguların ya da diş restorasyonlarının olması
  • Dişin mine tabakasını ya da dentini etkileyen amelogenesis imperfecta, dentinogenesis imperfecta gibi bazı yapısal sorunların olması

Bu listede yer alan sorunlardan sadece birine sahip olmak dahi beyazlatmadan faydalanmanın önündeki engel olabiliyor. Ancak mutlaka diş hekimine başvurarak muayeneden geçmelisiniz. Ardından dişlerde beyazlatma işlemi için uygun bir aday olup olmadığınız size bildirilecektir.

Diş Beyazlatma İşlemi Ne Kadar Sürer?

Bu işlem için uzun süre zaman ayırmak gerekmiyor. Ancak diş beyazlatma yöntemlerinin tamamının süresi aynı olmaz. Dolayısıyla hangi işlemin tercih edildiğine bağlı olarak süre de değişecektir. Ofis tipi beyazlatma yöntemi, mevcut teknikler arasında en sık tercih edilenlerden biri oluyor ve işlem süresi de 20 dakika ile 60 dakika arasında değişiyor.

Ev tipi beyazlatmanın tercih edilmesi durumunda özel plakların uzun süre dişte kalması gerekiyor. Bu sürenin de 6 saat ile 8 saat arasında olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda 10 gün ile 2 hafta arasında değişen bir süre boyunca plakların belirli bir saat boyunca takılması gerekir. Ev tipi beyazlatma yöntemini tercih edenler gece saatlerinde diş plaklarını takıyor. Bu sayede hem iş hayatlarının hem de sosyal yaşantılarının olumsuz etkilenmesinin önüne geçilebiliyor.

Hangi yöntem tercih edilmiş olursa olsun, diş beyazlatmadan faydalananların etkin bir sonuç alabilmek için bazı gıdalardan bir süreliğine uzak durması gerekir. Özellikle ev tipi beyazlatmayı seçenler işlem devam ettiği müddetçe bu gıdaları tüketmemeye çalışmalıdır:

  • Çay ve kahve
  • Sigara ve puro
  • Vişne, vişne suyu
  • Kırmızı şarap
  • Gıda boyası içeren yiyecek ve içecek çeşitleri

Bu yiyecek ve içeceklerden uzak durulmasını önermemizin nedeni ise dişlerde renklenmeye yol açabilmeleridir.

Dişler Beyazlığını Neden Kaybeder?

Dişlerin beyazlığını kaybetmesindeki en yaygın unsur dış etmenlerdir. Özelikle tütün ürünlerinin kullanımı çok kısa bir süre içerisinde dişlerde sararmaya neden olur. Bu yüzden diş beyazlatma uygulamalarına sıklıkla ihtiyaç duyanların başında tütün ürünleri kullananlar geliyor. Dişlerde beyazlığın elde edilmesi ve lekelerin giderilmesi mümkündür. Fakat türün ürünleri zamanla yeniden leke ve sarılık oluşmasına yol açacaktır.

Bazı içecek çeşitleri de diş beyazlığının kaybolmasının nedenleri arasında bulunuyor. Bu içeceklerin başında da çay ve kahve geliyor. Alkollü içeceklerin büyük bölümü de diş renginin kaybolmasına yol açabilir. Öncelikle diş yüzeylerinde küçük lekelenmeler oluşur. Zamanla lekeler büyür ve dişlerde sararma, kahverengileşme olabilir.

Diş beyazlığının kaybedilmesinin nedenleri arasında ağızdan alınan ilaçlar da bulunuyor. Bazı pastiller ve ağız suları da benzer etkiler yaratabilir. Özellikle bu ilaçların uzun süre kullanılması durumunda kalıcı renk değişimlerinin meydana gelebileceğini ekleyelim. Dolayısıyla mutlaka diş temizliğine dikkat edilmelidir. Eğer diş temizliği etkin ve düzenli şekilde yapılmazsa lekelenmeler içeriye de nüfuz edebilir.

Dişteki renklenme nedenlerinden biri de ani ısı farkı ya da darbe nedeniyle dişte çatlaklar oluşmasıdır. Mine tabakasında çatlak olması dişin doğal renginin kaybedilmesiyle sonuçlanabilir. Ancak bu durumda da diş beyazlatmanın uygulanabildiğini eklemek gerekir. Dişin yapısına bağlı olmak kaydıyla birkaç ton renk açılması sağlanabilir ve daha temiz görünen, daha beyaz dişlere kavuşmak mümkündür. Diş beyazlatmanın ardından ağız ve diş temizliğine dikkat edilirse beyazlık etkisinin uzun süre korunması da sağlanabilir.

Diş Beyazlatma Güvenli Midir Yoksa Dişlere Zarar Verir Mi?

Doğru tekniklerle ve hatasız bir şekilde uygulanan diş beyazlatma yönteminin dişlere herhangi bir zararı olmayacaktır. Ancak bu işlemin diş hekimi kontrolünde uygulanması gerektiğini de unutmayın. Sıklıkla gündeme gelen konulardan biri de diş beyazlatma yöntemlerinin dolgulara ya da kaplamalara zarar verip vermediği oluyor. Dolgu ve kaplamalar bu işlemden zarar görmez. Bununla birlikte ağız içerisinde eksik diş olması durumunda da bu yöntemler uygulanabilir. Diş kaybı, diş beyazlatmanın önündeki bir engel değildir.

Kimi zaman bu yöntemlerin dişlerin mine tabakasına zarar verdiği yönünde bilgilerle karşılaşabilirsiniz ancak bu bilgiler gerçeği yansıtmaz. Sadece beyazlatma teknikleri mine tabakasında hafif bir yumuşamaya neden olabilir ancak bu etki geçicidir. Kısa zamanda ortadan kaybolduğu için dişin mine tabakasında kalıcı bir hasara yol açmadığını belirtebiliriz.

Dişler Herkeste Aynı Oranda Mı Beyazlar?

Diş yapıları ve dişlerdeki sararmaların düzeyi farklıdır. Bu nedenle diş beyazlatma tekniğinin her bireyde aynı sonucu yaratması beklenmemelidir. Dişlerdeki renk değişimlerinin pek çok farklı nedeni bulunuyor. Bu da beyazlatma tekniklerini nasıl bir sonuç doğuracağını yakından etkiliyor. Diş hekiminiz ile işlem öncesinde beklentilerinizi mutlaka görüşmeli ve diş hekiminin önerdiği tekniği tercih etmelisiniz. Böylelikle sonuçtan memnun kalma olasılığınız yükselir.

Diş Beyazlatmanın Yan Etkileri Nelerdir?

Profesyonel şekilde uygulanan diş beyazlatma yöntemlerinin çok fazla yan etkisi olmaz. Genellikle geçici olmak kaydıyla bir hassasiyet oluşur. Diş hekimi tarafından uygulanan diş beyazlatma yöntemleri güvenlidir. Ancak kontrolsüz bir şekilde gelişigüzel uygulanan yöntemler için aynı ifadeyi kullanamayız. Olası yan etkilere ise birkaç örnek verebiliriz:

Dehidratasyon

Bu durumu dişlerde su kaybı olması olarak açıklayabiliriz. Çoğunlukla 1 hafta içerisinde bu sorun ortadan kalkıyor. Dişlerde su kaybı olduğunda daha opak beyaz bir görüntü ortaya çıkıyor ve sonrasında dişlerde yeniden ışığı yansıtan, doğal bir görünüm ortaya çıkıyor.

Hassasiyet

Hassasiyet ise soğuğa ve havaya karşı daha fazla hissedilir. Bu yan etkinin süresinin 24 saat ile sınırlı olabileceği gibi 48 saate kadar uzayabileceğini belirtelim.

Yumuşak Doku İrritasyonu

İşlem sırasında kullanılan beyazlatma etkili jelin yanağa, dudağa ya a yumuşak dokulara temas etmesi durumunda ortaya çıkan durumdur. Ciddi bir problem yaratmaz ve genellikle dokuda kısa zamanda kendiliğinden bir iyileşme olur.

Diş Beyazlatmanın Etkisi Ne Kadar Sürer?

Öncelikle bir defa diş beyazlatma uygulamasının yapılması durumunda dişlerde bir daha sararma, kararma ya da lekelenme olmayacağını düşünmemek gerekir. Elbette bu işlemin etkisi uzun sürelidir ancak ne kadar süreceği ağız ve diş temizliğine, bakımına ne kadar önem verildiğiyle de yakından ilgilidir. Düzenli olarak ağız ve diş temizliğini yapan, çok fazla çay, kahve ya da tütün ürünleri kullanmayanlarda elde edilen beyazlık etkisi daha uzun süreli olabiliyor. Beyazlık etkisinin uzun sürmesi, tercih edilen teknik kadar hastaların alışkanlıklarına da bağlıdır. Bu nedenle net bir süreden söz etmek yanıltıcı olabilir.

Beyazlatma İşleminde Başarı Oranı Nedir?

Günümüzde ilerleyen tekniklerin de yardımı ile diş beyazlatma başarı oranının son derece yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle çay, kahve, tütün ürünleri gibi dişlerde sararmaya ya da renklenmeye neden olabilen unsurlardan uzak kalmayanlar için ideal bir seçenek olduğunu ekleyelim. Aynı zamanda kullanılan bazı ilaçlar nedeniyle dişlerde sararmalar meydana geldiğinde de profesyonel yöntemler ile bu sorunun giderilmesi sağlanabiliyor. Dişlerde birkaç ton açılmayı sağlayan özel tekniklerin de olduğu unutulmamalıdır. Diş sararması ya da lekelenmelerin giderilmesi konusunda diş hekiminize danışarak size en uygun tekniğin belirlenmesini, uygulanmasını sağlayabilirsiniz.

Diş Beyazlatma Fiyatları Ne Kadardır?

Diş beyazlatma fiyatları

Hangi yöntemin tercih edildiğine bağlı olarak diş beyazlatma fiyatları değişiyor ve bu nedenle sabit bir ücretlendirmenin uygulanmadığını söyleyebiliriz. Daha önce de değindiğimiz gibi diş beyazlatma farklı yöntemlerle gerçekleştirilebilen bir işlemdir. Tercih edilen yöntem ve klinik de fiyatlar üzerinde belirleyici olabiliyor. Kullanılan malzemelerin kalitesi, bu işlemin fiyatlarını etkileyen diğer unsurlardır. Randevu alarak basit bir diş kontrolünden geçtikten sonra fiyat konusunda da bilgi almanız mümkün olacaktır. İletişim sayfamız üzerinden randevu talebinizi iletebilirsiniz.

Profesyonel Diş Beyazlatma Teknikleri

Genel olarak diş beyazlatma tekniklerini 5 farklı grupta ele alabiliriz. Bunlar;

Ev Tipi Beyazlatma

Evde uygulanan yöntemlerle dişlerin beyazlatılmasıdır. Klinik ortamda uygulanan yöntemler kadar etkili olmasa da dişlerde bir beyazlık yakalanması mümkün oluyor.

Ofis Tipi Beyazlatma

Klinik ortamda uygulanan ve diğer yöntemlerle nazaran çok daha etkili olan bir tekniktir. Diş hekimi tarafından diş yüzeyine sürülen jeller, lazer ya da UV ışınları ile aktifleştirilir ve dişlerde birkaç ton açılma sağlanabilir.

Tek Diş Beyazlatma

Çeşitli tedaviler nedeniyle tek bir dişte meydana gelen renk değişimini gidermek için uygulanan yöntemdir.

Kombine Diş Beyazlatma

Ev tipi ve ofis tipi beyazlatmanın bir arada, kombine şekilde uygulanmasıdır.

Zoom Beyazlatma

Klinik ortamda gerçekleştirilmesi gereken ve özel bir mavi led kullanılarak gerçekleştirilen tekniktir.

Evde Uygulanabilen Diş Beyazlatma Teknikleri

Evde uygulanan diş beyazlatma yöntemleri size cazip gelebilir. İki farklı yöntemle daha beyaz görünen dişlere sahip olunabiliyor. Bunlar; diş beyazlatıcı macunların kullanımı ve beyazlatıcı özellikte bantların kullanımıdır.

Diş Beyazlatan Macun Kullanımı

Hızlı ve etkili bir sonuç sunuyor olsa da çok fazla önerilen bir yöntem olmadığını belirtmeliyiz. Bunun nedeni ise uzun süreli kullanımda dişin mine tabakasına zarar verebiliyor, aşındırmaya yol açabiliyor olmasıdır. Bu da ilerleyen dönemlerde farklı diş problemleri yaşanmasına neden olabilir.

Diş Beyazlatan Bant Kullanımı

Oldukça düşük konsantrasyonda hidrojen peroksit içeren diş beyazlatma bantları, günde 1 ya da iki defa diş yüzeyine uygulanıyor. Bu sayede dişlerin belirli bir süre daha beyaz görünmesi amaçlanıyor. Ancak diş renginde birkaç ton açılma olmasını sağlamaz. Diş beyazlatmayla ilgili sorularınızı yorum bölümüne yazabilirsiniz.

Kanal tedavili dişlere nasıl beyazlatma yapılır?

Kanal tedavili yani canlılığını yitirmiş (devital) dişler zaman içinde daha koyu ve mat bir renge bürünürler. Bu dişlere uygulanacak beyazlatma tedavileri farklıdır. Dişin kanal dolgusu özel frezlerle bir miktar aşağıya indirilerek diş içine özel bir beyazlatma ürünü yerleştirilir ve ağız içine sızıntı olmayacak şekilde geçici dolguyla kapatılır. Bu ürün diş içinde en fazla 1-2 gün kalmaktadır.

Daha sonra kanal tedavili diş yeterli beyazlığa ulaştığında, beyazlatma ürünü hekim tarafından diş içinden uzaklaştırılmakta ve diş dolgusuyla tedavi tamamlanmaktadır. Bu tedavi yönteminde en önemli noktalardan biri beyazlatma ürününün dişin içinde belirtilen sürelerden fazla kalmamasına özen gösterilmesidir. Aksi halde diş zarar görebilmektedir.

Merak edenler için –> Emax kaplama

Beyazlatma (bleaching) uygulamaları hangi durumlarda yapılmaz?

Diş minesinin genetik gibi nedenlerle yapısal bozukluklara sahip olduğu durumlarda beyazlatma tedavileri istenilen sonucu veremeyebilmektedir. Böyle durumlarda bonding uygulamaları ya da lamina kaplamalar gibi tedaviler tercih edilmektedir.

Ön dişlerde büyük dolguların varlığı ya da aşırı madde kayıplarının olduğu durumlarda da beyazlatma tedavileri tercih edilememektedir.

Beyazlatma ürünleri yalnızca diş dokuları üzerinde etkili olup kaplama ya da dolgularda beyazlatma etkisi gösterememektedir. Bu nedenle bu tarz durumlarda porselen uygulamalardan faydalanılması tercih edilmektedir.

Dentin hassasiyeti olarak adlandırılan durumlarda beyazlatma tedavileri bu hassasiyetleri arttıracağından tavsiye edilmemektedir.

Diş gelişimi devam eden genç hastalarda beyazlatma uygulamalarının yapılabilmesi için diş gelişiminin tamamlanması beklenmelidir.

Beyazlatmanın Avantajları

Bembeyaz ve güzel bir gülüşe sahip olmak herkesin isteğidir. Fakat yapısal ya da dış faktörler nedeniyle oluşan renklenmeler istenilen gülüşe sahip olmanın önünde büyük bir engel teşkil etmektedir.

Dişlerde estetik görünümü olumsuz etkileyecek şekil ve dizilim bozuklukları olmasa da var olan rahatsız edici renklenmeler kişilerin gülüşlerinden memnun olmamasına ve buna bağlı olarak hem sosyal hem de psikolojik açıdan sorunlara neden olabilmektedir.

Diş renklenmeleri kimi zaman diş yüzeylerindeki birikimlerle ilgili olup diş temizliği ve polisaj işlemleriyle kolayca giderilebilmektedirler. Bu tarz renklenmelere ”dış renklenmeler” adı verilir. Fakat bazı durumlarda dişlerin renklenmesinin daha derin diş dokularında gerçekleştiği ”iç renklenmeler” adı verilen durumlar oluşur. Bu renklenmeler diş temizliği ve polisaj uygulamalarıyla giderilemezler.

İç renklenme sorunlarının çözümü ise ”bleaching” adı da verilen diş beyazlatma tedavileriyle son derece kolaydır.

Daha beyaz dişler ve daha sağlıklı gülüşler için Dental Group Hospitadent tüm şubelerinde, son teknolojiye uygun donanımı ve nitelikli kadrosuyla hizmet vermekte.

Bilginiz olsun –> Estetik diş dolgusu

Diş beyazlatma (bleaching) tedavileri sırasında nelere dikkat etmek gerekir?

  1. Diş beyazlatma uygulamalarından önce iyi bir ağız hijyeni sağlanmalıdır. Eğer diş eti hastalıkları, diş taşları, çürükler gibi problemler mevcutsa beyazlatma uygulamalarından önce bu sorunların çözülmesi gerekmektedir.
  2. Her insanın diş rengi ve yapısı birbirinden farklıdır. Bu sebeple beyazlatma uygulamalarının her kişide farklı seviyede sonuçlar oluşturacağı göz önünde bulundurulmalıdır.
  3. Uygulama sonrası dişlerde geçici bir süre hassasiyet görülmesi olağandır ve genellikle birkaç gün içerisinde bu hassasiyetler son bulmaktadır. Bu hassasiyetlerin en aza indirilebilmesi için beyazlatma uygulamaları sonrasında flor ve potasyum nitrat içerikli hassasiyet giderici ürünler uygulanabilmektedir. Kimi zaman hassasiyet ve ağrılar daha uzun süreli ve şiddetli olabilmektedir. Bu gibi durumlarda beyazlatma yöntemlerinin uygulanmasına ara verilmesi gerekebilmektedir. Önerilenden yüksek dozlarda ve sürelerde uygulanan beyazlatma ürünleri bu hassasiyetleri arttırmakta ve dişlere zarar verebilmektedir. Bu yüzden uygulama sürelerinin, kullanılan ürünlerin ve dozların diş hekimi kontrolünde olması son derece önemlidir.
  4. Diş beyazlatma uygulamaları sırasında ve sonrasında diş minesinin geçirgenliği artar ve dişler bir süreliğine renklenmelere daha açık hale gelirler. Bu nedenle beyazlatma tedavileri süresince ve sonrasındaki 2-3 haftada çay, kahve, sigara, renklendirici gıda boyası içeren yiyecek ve içecekler gibi diş renklenmesini arttırabilecek ürünlerin tüketiminden uzak durulmak gerekmektedir.

Dişler neden renklenir?

  1. Çay, kahve, sigara ve bunlar gibi renklendirici gıda ve ürünlerin uzun yıllar tüketimi dişlerde yoğun renklenmelere sebep olabilmektedir.
  2. Genetik olarak ya da anne karnında maruz kalınan etkenlerden dolayı dişler normalden daha koyu renkli olabilmektedirler.
  3. Bazı ilaç ve kimyasal maddelerin kullanımları dişlere daha koyu bir renk verebilmektedir.
  4. Ağız hijyenine gereken önemin verilmemesi diş ve diş eti sağlığının kaybedilmesinin yanı sıra dişlerde renklenmelere de sebep olabilmektedir.
  5. Kanal tedavisi görmüş bazı dişler zaman içinde doğal rengini kaybederek aha koyu bir renk alabilmektedirler.

Beyazlatma (bleaching) yapılan dişler tekrar renklenir mi?

Dişlerin tekrar renklenmesi ve beyazlatma ihtiyacının tekrar oluşması kişinin alışkanlıkları ve tükettiği ürünlere göre değişiklik göstermektedir. İyi bir ağız hijyeninin mevcut olduğu ve tüketilen ürünlere dikkat edildiği durumlarda dişler uzun süreler beyazlıklarını koruyabilmektedir. Fakat sürekli olarak çay, kahve, sigara ve bunlar gibi yoğun renklenme yaratabilecek ürünlerin kullanıldığı ve ağız hijyenine gerekli özenin gösterilmediği durumlarda kısa sürelerde dişler tekrar renklenebilmektedir.

Dental Group Hospitadent beyazlatma (bleaching) uygulamaları da dahil olmak üzere bütün ağız ve diş sağlığı problemlerinizde tüm şubeleri ve uzman hekim kadrosuyla hizmetinizde.

 

İlginizi çekebilir –> Gülüş tasarımı

Tedavi Özeti

İşlem Sayısı

2-3

İşe Dönme Süreci

Hemen

İşlem Süresi

10 Gün

Tam İyileşme Süreci

Hemen

Anestezi Yöntemi

Lokal Anestezi

Sonuçların Kalıcılığı

5 Yıl

Hassasiyet Süreci

Yok

Yeme - İçme Süreci

2 Saat Sonra

Not: *Bu sayfada yer alan bilgiler ve tavsiyeler sadece bilgilendirme amaçlıdır.Tanı ve tedavileri için mutlaka doktorunuza başvurun. Süreç ve tedaviler hakkında daha ayrıntılı bilgi, öncesi ve sonrası görselleri talep edebileceğiniz WhatsApp hattımıza ulaşın.

Bütün İşimiz Diş

gs Diş Beyazlatma Nedir? Yöntemleri Nelerdir?

Hızlı Randevu İçin

Formu Doldurun