Dolgu Tedaviniz Sonrasında Dikkat Etmeniz Gerekenler

Dolgu Tedaviniz Sonrasında Dikkat Etmeniz Gerekenler

Merhabalar değerli hastamız. Hastanemizde dolgu yaptırdınız. Öncelikle geçmiş olsun. Şimdi size tedaviniz sonrasında yapmanız gerekenlerden bahsetmek istiyoruz. Bu uygulamaları yaparsanız hızlıca iyileşeceğinizi hatırlatmak isteriz.

 

Dolgu

1- Uyuşukluk geçmeden herhangi bir şekilde yemek yememeli ve içecek içmemelisiniz.

2- Dolgu yapıldıktan sonra fındık, fıstık gibi kabuklu yiyecekleri kırmak veya şişe kapağını açmaya çalışmak gibi dişe fazla kuvvet uygulayan hareketlerden kaçınmalısınız.

3- Yapılan dolgunun derinliğine göre işlem sonrasında dişinizde hassasiyet görülebilir. Böyle bir durumda ağrı kesici kullanabilirsiniz. Hassasiyet giderek artıyorsa en yakın zamanda bizlere ulaşmanızı rica ederiz.

4- Anestezi yapılan bölgede diş etinizde ağrı oluşabilir. Ağrı şikayeti birkaç gün içinde kendiliğinden geçecektir.

5- Dolgu sertleştikten hemen sonra dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Diş ipi, ağız duşu, ara yüz fırçası kullanabilir ve gargara yapılabilirsiniz.

6- Amalgam (gümüş-metal) dolgu yapıldığı zaman 2 saat boyunca herhangi bir şey yememeli ve içmemelisiniz ve dolgunun tam olarak sertleşmesi 24 saat sürdüğünden bir gün boyunca sert besinleri tüketmekten kaçınmalısınız.

Size tedaviniz sonrası yapmanız gerekenleri detaylıca anlattım. Aklınıza takılan her konu için her zaman yanınızda olduğumuzu tekrar hatırlatmak isteriz.

Biz Hospitadent olarak Gülümsetmeyi Seviyoruz!

Sağlıkla Kalın…