Lamina Diş Kaplama

Güzel bir gülüşün anahtarı güzel ve sağlıklı dişlerden geçmektedir. Fakat bazı kişilerde ön dişlerde renklenmeler, çürükler, çapraşıklıklar gibi sebeplerle gülüş estetiği bozulabilir ve kişiler gülümsemelerinden tatmin olmayabilirler. Gülüş estetiğinin yetersiz olduğu durumlarda kişiler psikolojik ve sosyal anlamda birçok problem yaşayabilmektedir.
Geçmişte dişleri yeniden şekillendirip gülüş estetiğini yükseltmek amacıyla yapılan kaplamalar, dişlerde büyük oranda aşındırma ve küçültmeler gerektirdiği için bir takım sıkıntılara sebep olmaktaydı. Fakat günümüzde porselen laminaların geliştirilmesiyle güzel bir gülümsemeye kavuşmak çok daha kolay bir hal aldı.
Dental Group Hospitadent lamina kaplamalar da dahil olmak üzere teknolojinin sağladığı imkanları gülüşünüze yansıtmak için tüm şubelerinde ve konusunda uzman hekim kadrosuyla hizmetinizde.
Lamina kaplama nedir? Avantajları nelerdir?
Lamina kaplamalar yaprak porselen olarak da bilinen özellikle ön dişlere uygulanan estetik kaplamalardır. Bu kaplamalar için dişlerde hiç aşındırma yapılmaz ya da çok az aşındırma yapılır. Bu sebeple sağlıklı diş dokuları korunmuş olur. Çok ince bir yapıda tasarlanan lamina kaplamalar dişlerin yalnızca ön yüzlerini ve bazı durumlarda kesici yüzlerini kaplamaktadır.
Lamina kaplamalar kimlere yapılır?
Diş ve çene gelişimini tamamlamış, dişlerini ve gülüşünün görüntüsünden memnun olmayan herkese lamina kaplamalar yapılabilmektedir. Lamina kaplamalarına ihtiyaç duyulan durumları şu şekilde sayabiliriz;
- Ön dişlerde kırılma ve aşınmaların bulunduğu durumlarda
- Beyazlatma tedavilerinin yeterli gelemediği ölçülerde diş renklenmelerine sahip kişilerde
- Ortodontik tedaviyi tercih etmeyen hastaların hafif çapraşıklık durumlarında
- Ortodontik tedavi sonrası yeterli gülüş estetiğinin sağlanamadığı hastalarda
- Ön dişler arasında diastema adı verilen boşlukların bulunduğu durumlarda
- Ön dişlerdeki yüzeysel çürüklerde
- Diş boylarının orantısız ya da kısa olduğu durumlarda
- Diş minelerinin genetik olarak pürüzlü olduğu ya da yapısal bozuklukların bulunduğu durumlarda
- Diş şekillerindeki anatomik bozuklukların varlığında
- Renklenmiş ve eskimiş eski dolguların varlığında
- Gülüş tasarımının bir parçası olarak
Lamina kaplamaların Avantajları nelerdir?
Lamina kaplamaların en önemli faydalarından biri yüksek estetik özelliklere sahip olmalarıdır. Yapımlarında kullanılan seramiklerin özelikleri sayesinde, üzerlerinde istenilen renk ve görüntünün oluşturulabilmesi, güzel olmanın yanı sıra doğal bir görünüm de elde etmeye izin vermektedir. Bu nedenle gülüş tasarımı yapılırken en fazla faydalanılan kaplama yöntemlerinden biridir.
Yüzey yapılarının pürüzsüzlüğü sayesinde kolay kolay renklenme oluşmayan lamina kaplamalar, iyi bir ağız hijyenine sahip hastalarda çok uzun yıllar çay, kahve gibi maddelerin neden olduğu renklenme problemleri olmadan kullanılabilirler.
Bunun yanında lamina kaplamalar için sağlıklı dişlerde gereksiz madde kaybı yapılmaması büyük bir avantaj sağlamaktadır.
Sağlıklı dişlerin estetik amacıyla aşındırılıp küçültülmesi her zaman bir tartışma konusu olmuştur. Fakat lamina kaplamalarla bu sorun ortadan kalkmaktadır. Bu şekilde hem tedavi sırasında hem de sonrasında hastaların çok daha rahat ve konforlu olması mümkün olmaktadır.
Lamina kaplamalar tek dişe yapılabildiği gibi birden fazla dişe de aynı anda yapılabilir ve tek tek yapıştırılırlar. Bu sayede diş aralarının temizliği de blok halinde yapılan kaplamalara göre çok daha kolaydır. Üstelik, blok halinde yapılan kaplamalara göre, gülüş esnasında çok daha doğal ve güzel bir görüntüye sahip olmaktadırlar.
Lamina kaplamalar dayanıklı mıdır?
Lamina kaplamalar yüksek dayanıklılıkta porselenlerden imal edilmektedir. Bu nedenle aşınmalara karşı son derece dayanıklıdırlar. Fakat ince yapılarından dolayı metal destekli ya da empress olarak anılan ve tüm dişi saran porselenlere göre daha hassastırlar. Bu sebeple çiğneme kuvvetinin yüksek olarak hissedildiği arka dişlere uygulanmaları tavsiye edilmemektedir.
Doğru bölgeye doğru şekilde yapılan lamina kaplamalar, gerekli özen ve ağız bakımı sağlanırsa, çok uzun yıllar sağlıklı bir şekilde kullanılabilirler.
Lamina kaplamalarda nelere dikkat etmek gerekir?
- Lamina kaplamalar hem hazırlık ve ölçü hem de uygulanma aşamasında hassasiyet gerektiren protezlerdir. Bu nedenle tedavinin el hassasiyeti yüksek ve lamina kaplamalar konusunda deneyimli bir hekim tarafından yapılması önemlidir.
- Lamina kaplamalar aşınma kuvvetlerine karşı son derece dayanıklıdırlar fakat ince yapılarından dolayı dikey kuvvetler kırılmalara neden olabilmektedir. Bu nedenle diş sıkma ve gıcırdatma problemi olan hastalarda gece plakları ile kullanımları tavsiye edilir.
- Lamina kaplamalar diş etiyle birebir uyum halindedir. Bu sebeple diş etlerinizde olabilecek bir rahatsızlık kaplamanın uyumunu bozup kullanım ömrünü kısaltabilir. Bu nedenle ağız hijyenine ekstra önem vermek gerekir. Fırçalamanın yanında diş ipi ve ağız gargaralarının kullanımı da ihmal edilmemelidir.
- Tırnak yeme ya da sert yabancı cisim çiğneme gibi alışkanlıklara sahip hastaların lamina kaplamalar yapılmadan önce bu alışkanlıkları bırakmaları tavsiye edilir.
- Lamina kaplamaların yapıldığı dişlerle sert kabuklu yiyecekler gibi aşırı kuvvet uygulayacak gıdaların ısırılmasından, herhangi sert bir cismin açılmaya ya da kırılmaya çalışılmasında, kaplamaların zarar görmemesi adına, kaçınmak gerekir.
- Yılda iki defa yapılan diş hekimi kontrolleri de lamina kaplamaların gerekli önlemler alınarak ömrünün uzatılmasında önem teşkil eder.
Lamina kaplamalar ne kadar sürer ve nasıl yapılır?
- Öncelikle hastaya kapsamlı bir ağız muayenesi yapılır. Genel ağız hijyeni ve sağlığı tespit edilir.
- Gerekli görülürse diş eti tedavileri, temizliği ve lamina planlanmayan dişler için diş beyazlatması tedavileri uygulanır.
- Uygulama yapılacak dişlerde çürükler varsa temizlenir.
- Eğer diş etlerinin boyutlarında bir orantısızlık ya da başka estetik problemler mevcutsa, bunlar lamina uygulamalarından önce küçük cerrahi işlemlerle düzeltilir.
- İşlem öncesi durumun tespiti için fotoğraflar alınır.
- Kompozit malzemeyle dişler üzerine geçici bir uygulama yapılarak tedavi sonunda oluşacak görüntü hastaya sunulur. Bu aşamada dişler herhangi bir zarar görmez. Eğer yapılması planlanan dişlerde hastanın başka estetik beklentileri varsa, bu aşamada planlamaya dahil edilir.
- Geçici uygulama diş üzerinden uzaklaştırılır. Gerekli görüldüğü durumlarda özel frezler yardımıyla dişlerde çok az miktarda aşındırma yapılır.
- Özel ölçü maddeleriyle dişlerin ölçüsü alınarak modeller elde edilir.
- İşlem planlanmayan dişlerin rengi tespit edilerek yapılacak lamina kaplamaların renklerine karar verilir.
- Kimi zaman “cerec” adı verilen dijital diş hekimliği uygulamaları kullanılır. Bu durumda dişler üzerine titanyum içerikli özel bir toz sprey uygulanarak mikro kamera yardımıyla ölçü alınıp bilgisayar ortamında dijital diş modelleri oluşturulur. Bu durumlarda lamina kaplamaların tasarımı ve üretimi de bilgisayar destekli olarak cihaz içinde gerçekleştirilir. Bilinen en hassas lamina kaplama oluşturma yöntemlerinden biri budur. Bu yöntem tedavinin tek seansta bitirilmesine olanak tanır.
- Bir diğer yöntemde lamina kaplamalar, alınan ölçüler aracılığıyla oluşturulan modeller üzerine porselen işlenerek elde edilir. Bu yöntemde ek olarak bir teknisyen aşaması olacağından tedavinin birkaç seans sürmesi olasıdır.
- Oluşturulan lamina kaplamalar hasta ağzında prova edilir; eğer herhangi bir aksaklık yoksa adeziv yöntemler adı verilen özel işlemlerle diş yüzeylerine yapıştırılırlar.
- Lamina kaplamalar Dijital Diş Hekimliğinin gelişmesi ile 1 tam günde yapılabilmektedir. Ancak net tedavi süresini muayene sonrasında Diş Hekimi verebilir.
Lamina kaplamalara engel olan durumlar nelerdir?
Ön dişlerde aşırı çapraşıklığın bulunduğu durumlarda lamina kaplamalar yetersiz kalabilmekte ve öncelikle ortodontik tedaviye ihtiyaç duyulabilmektedir. Böyle durumlarda daha fazla aşındırma yapılan diğer kaplamalar tercih edilebilmektedir. Aşırı diş sıkma problemlerine sahip hastalarda da lamina kaplama işlemlerine başlamadan önce diş sıkma ya da gıcırdatma problemlerinin çözülmesi önerilir.
Dental Group Hospitadent hem bütün ağız ve diş sağlığı tedavilerinizde hem de tedavi sonrası kontrollerinizde, uzman hekim kadrosuyla, tüm şubelerinde hizmetinizde.
Tedavi Özeti
Not: *Bu sayfada yer alan bilgiler ve tavsiyeler sadece bilgilendirme amaçlıdır.Tanı ve tedavileri için mutlaka doktorunuza başvurun. Süreç ve tedaviler hakkında daha ayrıntılı bilgi, öncesi ve sonrası görselleri talep edebileceğiniz WhatsApp hattımıza ulaşın.
Sıkça Sorulan Sorular
Lamina kaplamalar yaprak porselen olarak da bilinen özellikle ön dişlere uygulanan estetik kaplamalardır.
Lamina diş tedavisinde önce ağız içi genel bir muayene edilir. Sonrasında lamina kaplama içinön dişler üzerinden aşındırma yapılmadan ölçü alınır ve hastaya işlem bittikten sonra dişlerinin nasıl olacağı ile ilgili ön bilgi verilir.
Sağlam diş üzerinde ince bir tabaka halinde işlem gerektiren bir kaplama türüdür.Dişin ön yüzeyi törpülenerek üzerine yaprak kaplama yerleştirilmektedir.
İşlem süresi ortalama 7-10 gün arasında değişmektedir.
Bazı kişilerde ön dişlerde renklenmeler, çürükler, çapraşıklıklar gibi sebeplerle gülüş estetiği bozulabilir ve kişiler gülümsemelerinden tatmin olmayabilirler. Bu durumda ağız içi durumuna göre hastaya lamina kaplama önerilebilir.
Lamina diş tedavisi ihmal etmek sağlıklı ve esetik gülüşe sahip olma hayalimizden uzaklaşmamıza sebep olur.
2-3 seansta diş tedavisinin tamamlanması öngörülür.
Yaprak kaplama uygulaması olarak bilinen Lamine diş yöntemi, diş dokusu üzerinde en az inceltme sağlanarak uygulanmaktadır.
İşlem süresi ortalama 7-10 gün arasında değişmektedir.
Lamina diş kaplama dişlerdeki renk farklılıkları, diş çatlakları ve kırıkları, dolgudan kaynaklanan renk değişimleri için uygulanır.
İşlem süresi ortalama 7-10 gün arasında değişmektedir.
İşlem süresi ortalama 7-10 gün arasında değişmektedir.
Lokal anestezi kullanılmaktadır.
İşlem sonrası kısa bir süre hassasiyet yaşanabilir.
Tam iyileşme süreci 1-2 gün arasında değişmektedir.
İşem kalıcılığı ortalama 5 yıldır. Ancak ağız içi hijyenine özen gösterilirse kullanım ömrü uzayabilir.
Lamina diş istenilen mevsimde uygulanabilir.
Tedavi sırasında herhangi bir ağrı hissedilmez.
Tedavi sonrasında herhangi bir ağrı hissedilmez. 1-2 gün hassasiyet olabilir.
Lamine diş tedavisinden 2 saat sonra yemek yenilebilir.
Lamine diş tedavisinden 2 saat sonra sıvı tüketilebilir
Lamine diş tedavisinden 2 saat sonra su içilebilir.
Asitli içecekler dişlere ve diş etlerine zarar verdiğinden asitli içecek tüketimi önerilmemektedir.
Lamine diş tedavisinden sonra kahve, çay, asitli içecek, sigara gibi diş rengimizi etkileyecek yiyecek ve içecekleri tüketmekten kaçınmak gerekir.
İşlemden 2 saat sonra dişlerinizi fırçalayabilir ve diş ipi kullanabilirsiniz.
İşlemden 2 saat sonra dişlerinizi fırçalayabilir ve diş ipi kullanabilirsiniz.
Dişimizle fındık, fıstık kırma kaplamalarımıza zarar verebilir.
İşlemden hemen sonra iş hayatına/sosyal hayata dönülebilir.
Lamine diş tedavisinden sonra istenilen zamanda spor yapılabilir.
Lamine diş tedavisinden sonra istenilen zamanda sauna ya da denize girebilirsiniz.
Tedavi sonrası ağrınız olursa hekiminize danışarak ağrı kesici kullanabilirsiniz.
Tedavi öncesinde diş kökünde ya da diş etinde problem varsa öncelikle bu sorunları gidermemiz gerekmektedir.
Ağız içindeki sıkıntılar çözülmeden işleme başlanmaması gerekir.
Lamine diş kaplama bakımında düzenli olarak diş fırçalanır. Diş ipi kullanımı bakım için olukça önemlidir.
Lamina diş kaplaması ön dişlerinde estetik kaygılar yaşayan 18 yaşından büyük diş gelişimini tamamlamış hemen hemen tüm hastalarda rahatlıkla uygulanabilmektedir
Lamina diş kaplaması ön dişlerinde estetik kaygılar yaşayan 18 yaşından büyük diş gelişimini tamamlamış hemen hemen tüm hastalarda rahatlıkla uygulanabilmektedir.
İleri derecede diş eti çekilmesinin var olduğu koşullarda lamina tedavisi yapılmaz.
Kompozit lamina diş fiyatları belirlenirken, kullanılacak olan kaplamanın materyali ve kalitesi, kaç dişe uygulanacağı gibi etkenler fiyat üzerinde etkilidir.
Lamina kaplamalar yaprak porselen olarak da bilinen özellikle ön dişlere uygulanan estetik kaplamalardır. Bu kaplamalar için dişlerde hiç aşındırma yapılmaz ya da çok az aşındırma yapılır. Bu sebeple sağlıklı diş dokuları korunmuş olur. Çok ince bir yapıda tasarlanan lamina kaplamalar dişlerin yalnızca ön yüzlerini ve bazı durumlarda kesici yüzlerini kaplamaktadır.
Lamina diş kaplamasının herhangi bir zararı yoktur.
Lamina diş kaplamasının herhangi bir riski yoktur.
Diş eti çekilmesi, dişi çevrelen kemik dokunun kaybı gibi periodontal sorunlar, lamine dişlerin kırılmasına sebebiyet verebilmektedirler.
Lamine kaplama da ağız kokusu bulunmamaktadır. Ancak diş etinde sıkıntı olan kişilerde ağız kokusu olabilir. Bu tip durumlarda hekiminize danışmanız önerilmektedir.
Yurtdışından gelen hastalar işlem için 10 gün süre ayırmalıdırlar.
Lamina diş kaplama tedavisinde tedavinin sağlıklı ve hastanın beklentisinin gerçekleşmesi adına hastane ve doktor oldukça önemlidir.
İşlem süresi ortalama 7-10 gün arasında değişmektedir.
İşlem sonrası herhangi bir şişllik ya da morluk olmamaktadır. Diş etinde sıkıntı olan kişilerin diş etlerinde şişme görülebilir.
İşlem sorasında herhangi bir ödem olmamaktadır. Diş etinde sıkıntı olan kişilerin diş etlerinde şişme görülebilir.
Dişlerinizin iç yüzeyini dikey ve dairesel hareketlerle temizleyin. Diş fırçasını ileri-geri hareket ettirerek dişlerin iç yüzeyini temizleyebilirsiniz
Aşırı düzeyde aşındırıcı içeren diş macunlarından uzak durmakta fayda vardır. Bu tip diş macunları diş üzerinde çizikler oluşmasına neden olabilir.
Tedaviden 2 saat sonra gargara yapılabilir.
Tedavi sonrası herhangi bir kanama olmamaktadır. Kanama olduğu durumlarda kanamanın sebebiyle ilgili hekiminize başburmanız gerekmektedir.
6 ayda bir kontrole gelinmesi gerekmektedir.
6 ayda bir kontrole gelinmesi gerekmektedir.
Düzenli olarak diş fırçalamaya, asitli yiyecek ve içicek kullanımına dikkat etmek ileride oluşabilecek diş taşı ve diş eti problemlerine önlem almamızı sağlar.
İşlem sonrası iyileşme süreci 1-2 gündür.
Dental Group Hospitadent hem bütün ağız ve diş sağlığı tedavilerinizde hem de tedavi sonrası kontrollerinizde, uzman hekim kadrosuyla, uygulanan tedavilerde başarı oldukça yüksektir.
Tedavi Özeti
Not: *Bu sayfada yer alan bilgiler ve tavsiyeler sadece bilgilendirme amaçlıdır.Tanı ve tedavileri için mutlaka doktorunuza başvurun. Süreç ve tedaviler hakkında daha ayrıntılı bilgi, öncesi ve sonrası görselleri talep edebileceğiniz WhatsApp hattımıza ulaşın.
Sıkça Sorulan Sorular
Lamina kaplamalar yaprak porselen olarak da bilinen özellikle ön dişlere uygulanan estetik kaplamalardır.
Lamina diş tedavisinde önce ağız içi genel bir muayene edilir. Sonrasında lamina kaplama içinön dişler üzerinden aşındırma yapılmadan ölçü alınır ve hastaya işlem bittikten sonra dişlerinin nasıl olacağı ile ilgili ön bilgi verilir.
Sağlam diş üzerinde ince bir tabaka halinde işlem gerektiren bir kaplama türüdür.Dişin ön yüzeyi törpülenerek üzerine yaprak kaplama yerleştirilmektedir.
İşlem süresi ortalama 7-10 gün arasında değişmektedir.
Bazı kişilerde ön dişlerde renklenmeler, çürükler, çapraşıklıklar gibi sebeplerle gülüş estetiği bozulabilir ve kişiler gülümsemelerinden tatmin olmayabilirler. Bu durumda ağız içi durumuna göre hastaya lamina kaplama önerilebilir.
Lamina diş tedavisi ihmal etmek sağlıklı ve esetik gülüşe sahip olma hayalimizden uzaklaşmamıza sebep olur.
2-3 seansta diş tedavisinin tamamlanması öngörülür.
Yaprak kaplama uygulaması olarak bilinen Lamine diş yöntemi, diş dokusu üzerinde en az inceltme sağlanarak uygulanmaktadır.
İşlem süresi ortalama 7-10 gün arasında değişmektedir.
Lamina diş kaplama dişlerdeki renk farklılıkları, diş çatlakları ve kırıkları, dolgudan kaynaklanan renk değişimleri için uygulanır.
İşlem süresi ortalama 7-10 gün arasında değişmektedir.
İşlem süresi ortalama 7-10 gün arasında değişmektedir.
Lokal anestezi kullanılmaktadır.
İşlem sonrası kısa bir süre hassasiyet yaşanabilir.
Tam iyileşme süreci 1-2 gün arasında değişmektedir.
İşem kalıcılığı ortalama 5 yıldır. Ancak ağız içi hijyenine özen gösterilirse kullanım ömrü uzayabilir.
Lamina diş istenilen mevsimde uygulanabilir.
Tedavi sırasında herhangi bir ağrı hissedilmez.
Tedavi sonrasında herhangi bir ağrı hissedilmez. 1-2 gün hassasiyet olabilir.
Lamine diş tedavisinden 2 saat sonra yemek yenilebilir.
Lamine diş tedavisinden 2 saat sonra sıvı tüketilebilir
Lamine diş tedavisinden 2 saat sonra su içilebilir.
Asitli içecekler dişlere ve diş etlerine zarar verdiğinden asitli içecek tüketimi önerilmemektedir.
Lamine diş tedavisinden sonra kahve, çay, asitli içecek, sigara gibi diş rengimizi etkileyecek yiyecek ve içecekleri tüketmekten kaçınmak gerekir.
İşlemden 2 saat sonra dişlerinizi fırçalayabilir ve diş ipi kullanabilirsiniz.
İşlemden 2 saat sonra dişlerinizi fırçalayabilir ve diş ipi kullanabilirsiniz.
Dişimizle fındık, fıstık kırma kaplamalarımıza zarar verebilir.
İşlemden hemen sonra iş hayatına/sosyal hayata dönülebilir.
Lamine diş tedavisinden sonra istenilen zamanda spor yapılabilir.
Lamine diş tedavisinden sonra istenilen zamanda sauna ya da denize girebilirsiniz.
Tedavi sonrası ağrınız olursa hekiminize danışarak ağrı kesici kullanabilirsiniz.
Tedavi öncesinde diş kökünde ya da diş etinde problem varsa öncelikle bu sorunları gidermemiz gerekmektedir.
Ağız içindeki sıkıntılar çözülmeden işleme başlanmaması gerekir.
Lamine diş kaplama bakımında düzenli olarak diş fırçalanır. Diş ipi kullanımı bakım için olukça önemlidir.
Lamina diş kaplaması ön dişlerinde estetik kaygılar yaşayan 18 yaşından büyük diş gelişimini tamamlamış hemen hemen tüm hastalarda rahatlıkla uygulanabilmektedir
Lamina diş kaplaması ön dişlerinde estetik kaygılar yaşayan 18 yaşından büyük diş gelişimini tamamlamış hemen hemen tüm hastalarda rahatlıkla uygulanabilmektedir.
İleri derecede diş eti çekilmesinin var olduğu koşullarda lamina tedavisi yapılmaz.
Kompozit lamina diş fiyatları belirlenirken, kullanılacak olan kaplamanın materyali ve kalitesi, kaç dişe uygulanacağı gibi etkenler fiyat üzerinde etkilidir.
Lamina kaplamalar yaprak porselen olarak da bilinen özellikle ön dişlere uygulanan estetik kaplamalardır. Bu kaplamalar için dişlerde hiç aşındırma yapılmaz ya da çok az aşındırma yapılır. Bu sebeple sağlıklı diş dokuları korunmuş olur. Çok ince bir yapıda tasarlanan lamina kaplamalar dişlerin yalnızca ön yüzlerini ve bazı durumlarda kesici yüzlerini kaplamaktadır.
Lamina diş kaplamasının herhangi bir zararı yoktur.
Lamina diş kaplamasının herhangi bir riski yoktur.
Diş eti çekilmesi, dişi çevrelen kemik dokunun kaybı gibi periodontal sorunlar, lamine dişlerin kırılmasına sebebiyet verebilmektedirler.
Lamine kaplama da ağız kokusu bulunmamaktadır. Ancak diş etinde sıkıntı olan kişilerde ağız kokusu olabilir. Bu tip durumlarda hekiminize danışmanız önerilmektedir.
Yurtdışından gelen hastalar işlem için 10 gün süre ayırmalıdırlar.
Lamina diş kaplama tedavisinde tedavinin sağlıklı ve hastanın beklentisinin gerçekleşmesi adına hastane ve doktor oldukça önemlidir.
İşlem süresi ortalama 7-10 gün arasında değişmektedir.
İşlem sonrası herhangi bir şişllik ya da morluk olmamaktadır. Diş etinde sıkıntı olan kişilerin diş etlerinde şişme görülebilir.
İşlem sorasında herhangi bir ödem olmamaktadır. Diş etinde sıkıntı olan kişilerin diş etlerinde şişme görülebilir.
Dişlerinizin iç yüzeyini dikey ve dairesel hareketlerle temizleyin. Diş fırçasını ileri-geri hareket ettirerek dişlerin iç yüzeyini temizleyebilirsiniz
Aşırı düzeyde aşındırıcı içeren diş macunlarından uzak durmakta fayda vardır. Bu tip diş macunları diş üzerinde çizikler oluşmasına neden olabilir.
Tedaviden 2 saat sonra gargara yapılabilir.
Tedavi sonrası herhangi bir kanama olmamaktadır. Kanama olduğu durumlarda kanamanın sebebiyle ilgili hekiminize başburmanız gerekmektedir.
6 ayda bir kontrole gelinmesi gerekmektedir.
6 ayda bir kontrole gelinmesi gerekmektedir.
Düzenli olarak diş fırçalamaya, asitli yiyecek ve içicek kullanımına dikkat etmek ileride oluşabilecek diş taşı ve diş eti problemlerine önlem almamızı sağlar.
İşlem sonrası iyileşme süreci 1-2 gündür.
Dental Group Hospitadent hem bütün ağız ve diş sağlığı tedavilerinizde hem de tedavi sonrası kontrollerinizde, uzman hekim kadrosuyla, uygulanan tedavilerde başarı oldukça yüksektir.