Porselen Kaplama

Büyük çürükler, travmalar ve bunlar gibi sebeplerle dişler aşınabilir ya da kaybedilebilir. Bu aşınmalar ve diş kayıpları sebebiyle zamanla çiğneme fonksiyonları ve estetik birtakım problemler meydana gelir. Bunun sonucunda hem sindirim sisteminde çeşitli sağlık problemleri oluşabilir hem de sosyal hayattan kaçınma gibi psikolojik problemler ortaya çıkabilir.
Uzun yıllardır çeşitli nedenlerle madde kaybına uğramış dişlerin ya da diş eksikliklerinin tedavisinde kullanılan porselen kaplamalar günümüzde halen en çok uygulanan tedavi yöntemlerinden biridir. Halihazırda en yüksek oranda uygulanan diş protezleri metal destekli porselen kaplamalardır.
Dental Group Hospitadent tüm ağız ve diş tedavilerinizde olduğu gibi porselen kaplamalarda da tüm şubelerinde ve alanında uzman hekim kadrosuyla sizlere hizmet etmektedir.
Porselen kaplama nedir?
Kimi zaman dolgu yöntemleriyle tedavi edilemeyecek kadar büyük diş aşınmaları, kimi zaman ise diş eksikliklerini gidermek amacıyla yapılan bir tedavi yöntemi olan porselen kaplamalar, dişin üzerini tıpkı bir kalıp gibi saran, var olan aşınmaları ve eksiklikleri gidemeye yönelik bir uygulamadır.
Porselen kaplamaların avantajları nelerdir?
- Porselen kaplamalar metal altyapılarının verdiği avantaj sayesinde dayanıklılığıyla ön plana çıkmaktadır.
- Metal destekli porselen kaplamalar diğer kaplama yöntemlerine göre daha ekonomiktirler.
- Porselen malzemeden dolayı estetik olarak da tatmin edici olabilmektedirler.
- Kullanılan malzemeler güvenlidir ve herhangi bir yan etki göstermemektirler.
Porselen kaplamalarda nelere dikkat etmek gerekir?
- Porselen kaplamalara sahip kişilerin diş eti sağlığına özel olarak dikkat etmesi gerekir. Diş eti hastalıkları zaman içinde diş etlerinin çekilmesine sebep olarak kaplamaların kullanım ömrünü azaltacaktır. Bu sebeple ağız hijyenine büyük ölçüde önem verilmesi gerekmektedir.
- Diş sıkma ve gıcırdatma problemleri de yine diş eti çekilmelerine sebep olmaktadır. Bu problemlere sahip hastaların gece plağı kullanımı gibi önlemleri almaları tavsiye edilmektedir.
- Köprü olarak tasarlanan porselen kaplamaların gövde olarak nitelendirilen ve diş eksikliklerini kapatan kısmının altında zaman zaman gıda artıkları birikebilir ve ağız kokusu gibi rahatsızlıklar oluşabilir. Bu nedenle gövde kısımlarının altı özel fırçalar ve iplerle temizlenmelidir. Yine köprü ayağı olarak nitelendirilen dişlerin kaplamalarında ve tek diş kaplamalarında da kaplamayla dişin birleştiği kısımda birikim olmaması önemlidir ve bu bölgelerin dikkatli bir biçimde temizlenmesi gerekir. Eğer temizlenemeyen ve engellenemeyen gıda birikimleri oluşuyorsa hekiminize danışmanız tavsiye edilir.
- Ağızda var olan dişlerde temizleme yöntemleriyle giderilemeyen renklenmeler oluşmuşsa ve bu nedenle beyazlatma tedavileri planlanıyorsa, bu tedaviler porselen kaplamalar yapılmadan önce gerçekleştirilmelidir. Çünkü dişlere etki eden beyazlatma malzemeleri porselenlere etki etmemektedir.
- Porselen yüzeylerde çok fazla renklenme oluşmasa da çay, kahve gibi renklendirici gıdalar bir miktar renklenme yaratabilmektedir. Bu sebeple fazla tüketilmemeleri tavsiye edilir.
- Porselen altındaki metal nedeniyle daha mat bir görüntü oluşacağından estetiğin önemli olduğu ön dişler yerine arka bölgelerde uygulanmaları tavsiye edilir. Ön bölgelerde zirkonyum altyapılı porselenler ya da full seramik porselenler daha iyi sonuçlar vermektedirler.
- Çok nadir olarak kişilerde Krom-Kobalt, Krom-Nikel ya da kullanılan diğer metal alaşımlarına karşı alerjik reaksiyonlar oluşabilmektedir. Bu durumlarda da zirkonyum destekli ya da full porselen kaplamalardan yararlanılmalıdır.
Porselen kaplama ne için yapılır?
- Aşırı kron harabiyeti olarak adlandırılan dişlerdeki fazla madde kayıpları porselen kaplamalarla giderilebilmektedir. Bu madde kayıpları kimi zaman büyük çürükler sebebiyle ortaya çıkarken kimi zaman da travmaya bağlı diş kırıkları seklinde oluşabilir.
- Diş eksiklikleri durumlarında “köprü” adı verilen ve eksikliğin yanlarındaki dişlerin de kaplanmasıyla uygulanan tedaviler uygulanabilir.
- İmplant üstü protezler porselen kaplamalarla yapılabilir.
- Ortodontik tedavi istemeyen hastalarda çapraşıklıkların giderilmesi amacıyla porselen kaplamalar uygulanabilmektedir.
- Diş sıkma ve gıcırdatmaya bağlı oluşan aşınmalar sonucu kapanış boyutlarının azaldığı durumlarda da porselen kaplamalardan faydalanılabilmektedir.
- Aşırı renklenmiş ve estetik açıdan yetersiz dişler porselen kaplamalarla restore edilebilir.
Porselen kaplamalar kimlere yapılabilir?
Diş ve çene gelişimini tamamlamış her hastaya, ihtiyaç duyulan durumlarda metal destekli porselen kaplamalar yapılabilmektedir.
Porselen kaplama tedavisi ne kadar sürer?
Dijital diş hekimliğiyle birlikte tedavi süreleri de kısalmıştır. Ağız içi durumuna ve diş sayısına göre tedavi süreleri değişmektedir. Süreler 1 gün ile 1 hafta arasında değişmektedir.
Porselen kaplamalar da diş etlerinin durumu ve diğer diş tedavilerini de gerçekleştirdikten sonra çok hızlı bir şekilde yapılmaktadır.
Porselen kaplama nasıl yapılır?
- Öncelikle hastanın detaylı ağız içi muayenesi yapılır. Diş eksiklikleri ve aşırı madde kaybına uğramış dişler belirlenir.
- Ağız hijyenine yönelik diş çekimi, diş eti tedavisi ya da diş temizliği gibi bir ihtiyaç mevcutsa bu tedaviler gerçekleştirilir.
- Hasta ağzından geçici kaplamalara rehber olması ve ağzın ilk halini göstermesi amacıyla ölçüler alınır ve alçı modeller elde edilir.
- Kesilerek küçültülecek dişler ve çevrelerindeki dokular lokal anesteziyle uyuşturulur.
- Dişler küçültülerek üzerine porselen kaplamanın rahatlıkla oturabileceği boyut ve şekil oluşturulur.
- Porselen kaplamanın elde edilmesi için gerekli modeli elde etmek amacıyla ölçüler alınır. Bu ölçüler alınırken genellikle silikon esaslı malzemeler kullanılır.
- Daha sonra özel mumlar yardımıyla hastanın diş kapanış şekli tespit edilir. Bazı durumlarda ağızda kapanış belirleyen ve rehberlik edebilecek bir diş teması bulunmadığında diğer yüz ölçülerinden faydalanılarak kapanış boyutu belirlenir.
- Hastanın kesilen ve küçültülen dişlerine uygun olarak geçici kaplamalar elde edilir. Bu geçici kaplamalarda genellikle akrilik malzemeler kullanılmaktadır. Geçici protezler hasta ağzında daha önce alınan ölçü yardımıyla yapılan direkt yöntem ve elde edilen model üzerinde hazırlanan indirekt yöntem olmak üzere 2 şekilde elde edilir. Daha sonra bu geçici protezler hasta ağzına kolay sökülebilen bir yapıştırma malzemesiyle uygulanır ve tedavinin ilk seansı böylelikle tamamlanmış olur.
- İlk seanstan birkaç gün sonra yapılan 2. seansta porselen kaplamaların alt yapısını oluşturan metal kısımların provaları yapılır ve uyumlarına bakılır. Gerektiği noktalarda tekrar uyumlandırma yapılabilir. Eğer bir problem mevcutsa tekrar ölçü alınarak metaller yeniden yapılır. Bu seansta aynı zamanda diş renkleri belirlenerek porselenlerin bu renklere göre uygulanması tasarlanır.
- Metal uyumlarından emin olunduktan sonraki seansta protezler porseleni işlenmiş şekilde prova edilir. Bu provada var olan yükseklikler ve kapanış problemleri belirlenerek düzeltilir. Porselen kaplamaların son uyum ve estetik kontrolleri yapılır. Eğer bir aksaklık söz konusu ise porselenin tekrar işlenmesi ve bu aşamanın tekrarı gerekebilir.
- Porselen provası aşamasından sonra protezler son aşama olan “glaze” yani parlatma aşaması için laboratuvara gönderilir ve hasta ağzına hazır hale getirilir.
- Son seansta glaze aşaması da gerçekleştirilmiş ve hasta ağzına hazır hale gelmiş porselen kaplamalar dişlere kalıcı olarak yapıştırılır ve tedavi böylelikle tamamlanmış olur.
Porselen kaplamalarda hangi malzemeler kullanılır?
Porselen kaplamaların metal alt yapılarında genellikle son derece dayanıklı olan Krom-Nikel ya da Krom-Kobalt alaşımları kullanılır. Üst kısımlarında ise özel olarak üretilen ve estetik özelliği yüksek dental seramikler kullanılır.
Daha önceki dönemlerde metal altyapı yalnızca döküm yöntemleriyle elde edilmekteydi. Fakat günümüzde milling adı verilen yöntemle freze edilen metaller de altyapılarda kullanılmaktadır. Bu yöntemde bilgisayar sistemleri kullanılarak cihaz aracılığıyla çok daha hassas bir uyum sağlayan metal altyapılar elde edilmektedir. Bu yöntemle elde edilen metaller daha ince olduğundan dişlerde de daha az aşındırma yapılması yeterli olmaktadır. Üstelik metal yüzeylerde oluşabilecek hatalar da çok daha aza indirgenmektedir.
Dental Group Hospitadent’in nitelikli uzman kadrosu; bütün şubelerinde, porselen kaplamalar dahil tüm ağız ve diş sağlığı tedavilerini kaliteli hizmet anlayışıyla sizlere sunmaktadır.
Tedavi Özeti
Not: *Bu sayfada yer alan bilgiler ve tavsiyeler sadece bilgilendirme amaçlıdır.Tanı ve tedavileri için mutlaka doktorunuza başvurun. Süreç ve tedaviler hakkında daha ayrıntılı bilgi, öncesi ve sonrası görselleri talep edebileceğiniz WhatsApp hattımıza ulaşın.
Sıkça Sorulan Sorular
Kimi zaman dolgu yöntemleriyle tedavi edilemeyecek kadar büyük diş aşınmaları, kimi zaman ise diş eksikliklerini gidermek amacıyla yapılan bir tedavi yöntemi olan porselen kaplamalar, dişin üzerini tıpkı bir kalıp gibi saran, var olan aşınmaları ve eksiklikleri gidemeye yönelik bir uygulamadır.
Porselen diş kaplama tedavisinde ilk olarak hastaya detaylı bir ağız içi muayene yapılır. Diş eksiklikleri, aşırı madde kaybına uğramış dişler, çürükler ve estetik ihtiyaçlar belirlenir.
Porselen diş Kaplama hasta ağzından geçici kaplamaların hazırlanması ve ağzın tedaviye başlanmadan önceki durumunu göstermesi için ölçüler alınır ve alçı modeller çıkarılır. Uygulama yapılacak dişler ve çevrelerindeki dokular lokal anesteziyle uyuşturulur. Dişler küçültülerek üzerine porselen kaplamanın rahatlıkla oturabileceği bir şekle ve boyuta getirilir.
Porselen diş kaplama tedavi süreci ortalama 5-10 gün sürmektedir.
Dolgu yöntemleriyle tedavi edilemeyecek durumdaki diş aşınmaları ya da eksik diş gibi sıkıntılar da porselen kaplama diş tedavisi yapılması gerekmektedir.
Genel olarak kesilmek sureti ile çıkarılma işlemi yapılır. Hareket ettirilen kaplamalar rahat bir şekilde çıkar.
Porselen kaplama ortalama 2-3 seans sürmektedir.
Porselen kaplama diş hastanın kesilen ve küçültülen dişlerinin üzerinin kaplanması şeklinde gerçekleşir.
Porselen kaplama diş tedavi işlem süresi 5-10 gün arasında değişmektedir.
Porselen kaplama diş tedavi işlem süresi 5-10 gün arasında değişmektedir.
Porselen diş kaplama tedavisinde lokal anestezi kullanılmaktadır.
Porselen diş kaplama tedavisinde herhangi bir hassasiyet olmamaktadır.
Porselen kaplama diş tedavisi sonrasında kişi hemen günlük hayatına devam edebilir. Dişe alışma süreci 5-10 gün arasında değişmektedir.
Porselen kaplama kalıcığı 5 yıldır. Ancak iyi bir ağız hijyeni ile bu süreç uzayabilmektedir.
Porselen kaplama diş ömrü 5 yıldır. Ancak iyi bir ağız hijyeni ile bu süreç uzayabilmektedir.
Porselen diş kaplama tedavisi istenilen mevsimde uygulanabilir.
Porselen diş kaplama tedavisi sırasında anestezi uygulanacağı için herhangi bir ağrı hissedilmemektedir.
Porselen diş kaplama tedavisi sırasında anestezi uygulanacağı için herhangi bir ağrı hissedilmemektedir.
Porselen kaplama diş tedavisinden 2 saat sonra yemek yenilebilir.
Porselen kaplama tedavisinden 2 saat sonra sıvı tüketilebilir.
Asitli içecekler dişlere ve diş etlerine zarar verdiğinden asitli içecek tüketimi önerilmemektedir.
Porselen diş kaplama tedavisinden sonra kahve, çay, asitli içecek, sigara gibi diş rengimizi etkileyecek yiyecek ve içecekleri tüketmekten kaçınmak gerekir.
Porselen kaplama tedavisinden 2 saat sonra diş fırçalayabilirsiniz.
Porselen kaplama tedavisinden 2 saat sonra diş ipi kullanabilirsiniz.
Porselen kaplama tedavi sonrası dişimizle fındık, fıstık kırma kaplamalarımıza zarar verebilir.
Porselen diş kaplama tedavisinden sonra istenilen zaman da iş ya da sosyal hayata dönülebilir.
Porselen kaplama tedavisinden sonra istenilen zamanda spor yapılabilir.
Porselen kaplama tedavisinden sonra istenilen zamanda deniz, saunaya girilebilir.
Diş kaplama porselen tedavisi sonra ağrı olmamaktadır. Ağrı olduğu durumlar da hekiminize danışarak ağrı kesici kullanabilirsiniz.
Porselen kaplamalardan önce diş çekimi, diş eti tedavisi ve diş temizliği gibi ihtiyaçlar mevcutsa bu tedaviler gerçekleştirilir.
Kaplama porselen diş tedavsinde ağız içindeki eksiklikler tamamlanmadan porselen kaplama tedavisine başlamak doğru değildir.
Porselen kaplama tedavi sonrası ağız hijyenimize dikkat etmemiz gerekmektedir. Dişlerimizi düzenli fırçalamamız ve diş fırçasının yetişemediği yerlerde diş ipi kullanmayı unutmamalıyız.
Porselen diş kaplaması diş kaygıları yaşayan 18 yaşından büyük diş gelişimini tamamlamış hemen hemen tüm hastalarda rahatlıkla uygulanabilmektedir
Porselen diş kaplaması diş kaygıları yaşayan 18 yaşından büyük diş gelişimini tamamlamış hemen hemen tüm hastalarda rahatlıkla uygulanabilmektedir
İleri derecede diş eti çekilmesinin var olduğu koşullarda porselen kaplama diş tedavisi yapılmaz.
Porselen kaplama fiyatı belirlenirken, kullanılacak olan kaplamanın materyali ve kalitesi, kaç dişe uygulanacağı gibi etkenler fiyat üzerinde etkilidir.
Porselen diş kaplama diğer kaplamalara göre daha uygun, kullanılan malzemeden dolayı estetik açıdan da tatmin edicidir.
Porselen diş kaplamanın herhangi bir zararı yoktur.
Porselen diş kaplamanın herhangi bir riski yoktur.
Dolgu yöntemleriyle tedavi edilemeyecek durumdaki diş aşınmaları ya da eksik diş gibi sıkıntılar da porselen kaplama diş tedavisi yapılması gerekmektedir.
Porselen kaplama tedavisinde çeşitli nedenlere bağlı olarak nadir de olsa kaplamalarda düşme olabilir.
Porselen kaplama tedavisinin koku yapması normal şartlarda görülmez. Kaplamaların koku yapması çoğunlukla ağız hijyeni eksikliğinden dolayıdır.
Porselen diş kaplama tedavisi için 5-10 günlük bir süre ayrılması gerekmektedir.
Diş porselen kaplama tedavisinde tedavinin sağlıklı ve hastanın beklentisinin gerçekleşmesi adına hastane ve doktor oldukça önemlidir.
Porselen diş kaplama tedavisi için 5-10 günlük bir süre ayrılması gerekmektedir.
Diş porselen kaplama tedavisinde herhangi bir şişlik ya da morluk olmamaktadır.
Porselen kaplama tedavisi sonrasınde ödem olmamaktadır.
Günde en az 2 kez diş fırçalanması ve fırçanın yetişemediği yerlerde diş ipi kullanılması gerekmektedir.
Dişlerinizin iç yüzeyini dikey ve dairesel hareketlerle temizleyin. Diş fırçasını ileri-geri hareket ettirerek dişlerin iç yüzeyini temizleyebilirsiniz
Aşırı düzeyde aşındırıcı içeren diş macunlarından uzak durmakta fayda vardır. Bu tip diş macunları diş üzerinde çizikler oluşmasına neden olabilir.
Porselen kaplama tedavisinden 2 saat sonra gargara yapabilirsiniz.
Porselen diş kaplama tedavisi sonrasında herhangi bir kanama olmaz, ancak diş etinde sıkıntı yaşatan kişilerde kanama olabilir.
Porselen diş kaplama tedavisinden 6 ay sonra kontrole gidebilirsiniz.
Porselen diş kaplama tedavisinden 6 ay da bir kontrole gidebilirsiniz.
Düzenli olarak diş fırçalamaya, asitli yiyecek ve içicek kullanımına dikkat etmek ileride oluşabilecek diş taşı ve diş eti problemlerine önlem almamızı sağlar.
Porselen kaplama tedavisinde hasta günlük yaşantısına hemen dönebilir. Dişlerine alışma süreci ortalama 5 gündür.
Dental Group Hospitadent hem bütün ağız ve diş sağlığı tedavilerinizde hem de tedavi sonrası kontrollerinizde, uzman hekim kadrosuyla, uygulanan tedavilerde başarı oldukça yüksektir.
Tedavi Özeti
Not: *Bu sayfada yer alan bilgiler ve tavsiyeler sadece bilgilendirme amaçlıdır.Tanı ve tedavileri için mutlaka doktorunuza başvurun. Süreç ve tedaviler hakkında daha ayrıntılı bilgi, öncesi ve sonrası görselleri talep edebileceğiniz WhatsApp hattımıza ulaşın.
Sıkça Sorulan Sorular
Kimi zaman dolgu yöntemleriyle tedavi edilemeyecek kadar büyük diş aşınmaları, kimi zaman ise diş eksikliklerini gidermek amacıyla yapılan bir tedavi yöntemi olan porselen kaplamalar, dişin üzerini tıpkı bir kalıp gibi saran, var olan aşınmaları ve eksiklikleri gidemeye yönelik bir uygulamadır.
Porselen diş kaplama tedavisinde ilk olarak hastaya detaylı bir ağız içi muayene yapılır. Diş eksiklikleri, aşırı madde kaybına uğramış dişler, çürükler ve estetik ihtiyaçlar belirlenir.
Porselen diş Kaplama hasta ağzından geçici kaplamaların hazırlanması ve ağzın tedaviye başlanmadan önceki durumunu göstermesi için ölçüler alınır ve alçı modeller çıkarılır. Uygulama yapılacak dişler ve çevrelerindeki dokular lokal anesteziyle uyuşturulur. Dişler küçültülerek üzerine porselen kaplamanın rahatlıkla oturabileceği bir şekle ve boyuta getirilir.
Porselen diş kaplama tedavi süreci ortalama 5-10 gün sürmektedir.
Dolgu yöntemleriyle tedavi edilemeyecek durumdaki diş aşınmaları ya da eksik diş gibi sıkıntılar da porselen kaplama diş tedavisi yapılması gerekmektedir.
Genel olarak kesilmek sureti ile çıkarılma işlemi yapılır. Hareket ettirilen kaplamalar rahat bir şekilde çıkar.
Porselen kaplama ortalama 2-3 seans sürmektedir.
Porselen kaplama diş hastanın kesilen ve küçültülen dişlerinin üzerinin kaplanması şeklinde gerçekleşir.
Porselen kaplama diş tedavi işlem süresi 5-10 gün arasında değişmektedir.
Porselen kaplama diş tedavi işlem süresi 5-10 gün arasında değişmektedir.
Porselen diş kaplama tedavisinde lokal anestezi kullanılmaktadır.
Porselen diş kaplama tedavisinde herhangi bir hassasiyet olmamaktadır.
Porselen kaplama diş tedavisi sonrasında kişi hemen günlük hayatına devam edebilir. Dişe alışma süreci 5-10 gün arasında değişmektedir.
Porselen kaplama kalıcığı 5 yıldır. Ancak iyi bir ağız hijyeni ile bu süreç uzayabilmektedir.
Porselen kaplama diş ömrü 5 yıldır. Ancak iyi bir ağız hijyeni ile bu süreç uzayabilmektedir.
Porselen diş kaplama tedavisi istenilen mevsimde uygulanabilir.
Porselen diş kaplama tedavisi sırasında anestezi uygulanacağı için herhangi bir ağrı hissedilmemektedir.
Porselen diş kaplama tedavisi sırasında anestezi uygulanacağı için herhangi bir ağrı hissedilmemektedir.
Porselen kaplama diş tedavisinden 2 saat sonra yemek yenilebilir.
Porselen kaplama tedavisinden 2 saat sonra sıvı tüketilebilir.
Asitli içecekler dişlere ve diş etlerine zarar verdiğinden asitli içecek tüketimi önerilmemektedir.
Porselen diş kaplama tedavisinden sonra kahve, çay, asitli içecek, sigara gibi diş rengimizi etkileyecek yiyecek ve içecekleri tüketmekten kaçınmak gerekir.
Porselen kaplama tedavisinden 2 saat sonra diş fırçalayabilirsiniz.
Porselen kaplama tedavisinden 2 saat sonra diş ipi kullanabilirsiniz.
Porselen kaplama tedavi sonrası dişimizle fındık, fıstık kırma kaplamalarımıza zarar verebilir.
Porselen diş kaplama tedavisinden sonra istenilen zaman da iş ya da sosyal hayata dönülebilir.
Porselen kaplama tedavisinden sonra istenilen zamanda spor yapılabilir.
Porselen kaplama tedavisinden sonra istenilen zamanda deniz, saunaya girilebilir.
Diş kaplama porselen tedavisi sonra ağrı olmamaktadır. Ağrı olduğu durumlar da hekiminize danışarak ağrı kesici kullanabilirsiniz.
Porselen kaplamalardan önce diş çekimi, diş eti tedavisi ve diş temizliği gibi ihtiyaçlar mevcutsa bu tedaviler gerçekleştirilir.
Kaplama porselen diş tedavsinde ağız içindeki eksiklikler tamamlanmadan porselen kaplama tedavisine başlamak doğru değildir.
Porselen kaplama tedavi sonrası ağız hijyenimize dikkat etmemiz gerekmektedir. Dişlerimizi düzenli fırçalamamız ve diş fırçasının yetişemediği yerlerde diş ipi kullanmayı unutmamalıyız.
Porselen diş kaplaması diş kaygıları yaşayan 18 yaşından büyük diş gelişimini tamamlamış hemen hemen tüm hastalarda rahatlıkla uygulanabilmektedir
Porselen diş kaplaması diş kaygıları yaşayan 18 yaşından büyük diş gelişimini tamamlamış hemen hemen tüm hastalarda rahatlıkla uygulanabilmektedir
İleri derecede diş eti çekilmesinin var olduğu koşullarda porselen kaplama diş tedavisi yapılmaz.
Porselen kaplama fiyatı belirlenirken, kullanılacak olan kaplamanın materyali ve kalitesi, kaç dişe uygulanacağı gibi etkenler fiyat üzerinde etkilidir.
Porselen diş kaplama diğer kaplamalara göre daha uygun, kullanılan malzemeden dolayı estetik açıdan da tatmin edicidir.
Porselen diş kaplamanın herhangi bir zararı yoktur.
Porselen diş kaplamanın herhangi bir riski yoktur.
Dolgu yöntemleriyle tedavi edilemeyecek durumdaki diş aşınmaları ya da eksik diş gibi sıkıntılar da porselen kaplama diş tedavisi yapılması gerekmektedir.
Porselen kaplama tedavisinde çeşitli nedenlere bağlı olarak nadir de olsa kaplamalarda düşme olabilir.
Porselen kaplama tedavisinin koku yapması normal şartlarda görülmez. Kaplamaların koku yapması çoğunlukla ağız hijyeni eksikliğinden dolayıdır.
Porselen diş kaplama tedavisi için 5-10 günlük bir süre ayrılması gerekmektedir.
Diş porselen kaplama tedavisinde tedavinin sağlıklı ve hastanın beklentisinin gerçekleşmesi adına hastane ve doktor oldukça önemlidir.
Porselen diş kaplama tedavisi için 5-10 günlük bir süre ayrılması gerekmektedir.
Diş porselen kaplama tedavisinde herhangi bir şişlik ya da morluk olmamaktadır.
Porselen kaplama tedavisi sonrasınde ödem olmamaktadır.
Günde en az 2 kez diş fırçalanması ve fırçanın yetişemediği yerlerde diş ipi kullanılması gerekmektedir.
Dişlerinizin iç yüzeyini dikey ve dairesel hareketlerle temizleyin. Diş fırçasını ileri-geri hareket ettirerek dişlerin iç yüzeyini temizleyebilirsiniz
Aşırı düzeyde aşındırıcı içeren diş macunlarından uzak durmakta fayda vardır. Bu tip diş macunları diş üzerinde çizikler oluşmasına neden olabilir.
Porselen kaplama tedavisinden 2 saat sonra gargara yapabilirsiniz.
Porselen diş kaplama tedavisi sonrasında herhangi bir kanama olmaz, ancak diş etinde sıkıntı yaşatan kişilerde kanama olabilir.
Porselen diş kaplama tedavisinden 6 ay sonra kontrole gidebilirsiniz.
Porselen diş kaplama tedavisinden 6 ay da bir kontrole gidebilirsiniz.
Düzenli olarak diş fırçalamaya, asitli yiyecek ve içicek kullanımına dikkat etmek ileride oluşabilecek diş taşı ve diş eti problemlerine önlem almamızı sağlar.
Porselen kaplama tedavisinde hasta günlük yaşantısına hemen dönebilir. Dişlerine alışma süreci ortalama 5 gündür.
Dental Group Hospitadent hem bütün ağız ve diş sağlığı tedavilerinizde hem de tedavi sonrası kontrollerinizde, uzman hekim kadrosuyla, uygulanan tedavilerde başarı oldukça yüksektir.