Çocuk Ortodontisi

Ortodonti tedavisine başlamak için bir yaş sınırı yoktur. Buna rağmen, genç yaşlarda yapılan ortodonti tedavisinin pek çok olumlu yönü vardır. Amerikan Ortodontistler Birliği'ne göre, 7 yaşından itibaren çocukların ortodonti taramasının yapılması önerilir. Erken teşhis ve sonrasında kişiye uygun tedavi yöntemleri, Dental Group Hospitadent'in deneyimli ve güler yüzlü kadrosuyla son teknoloji kullanılan tüm şubelerinde sizlere en iyisini sunar.
Ortodontik Sorunlar
Erken yaşta ortodontise götürülen çocukların faydalanabileceği pek çok nokta vardır. Ancak erken değerlendirmenin zorunlu olarak erken tedavi ile takip edilmediğini kabul etmek önemlidir. Çoğu durumda, ortodontik çalışmaya gerek duyulursa, tedavinin başlayacağı zamanı görene kadar çocuğunuzun büyüme evleri izlenir. Bu bize en iyi sonuçları, en verimli şekilde elde etmemize ve gelecekteki sorunların önlenmesine yardımcı olmak için bir fırsat sunar.
Her çocuğun gelişimi farklı olsa da, çoğu çocukta ilk yetişkin azı dişleri tipik olarak altı yaş civarında ortaya çıkmaya başlar. Bu, diğer gelişimsel durumlarla birlikte, dişlerin temel hizalanmasında, önden arkaya ve yan yana genel yapı hakkında bir bilgi verir. Bu noktada, tüm kalıcı dişler için ağızda yeterli yer bulunup bulunmadığını öngörüsü yapılır ve harekete geçmek için uygun zamanın belirlenmesine olanak tanır.
Erken Teşhis Çocuk Ortodontisi için Çok Önemli
Yaygın ortodontik problemler için tedavi, tüm bebek dişleri gidip yerlerini kalıcı olanların aldığı 9-14 yaşlarında başlar. Ancak, erken yaşta fark edildiğinde, çocukların doğal büyüme süreçlerinin tam hızla ilerledikleri de düşünüldüğünde, tedavi edilmesi daha kolay olan bazı koşullar vardır. Bunlardan biri, üst dişlerin çoğunun veya hepsinin alt dişlerin içinde kapanacağı durumdur. Bu problemi tedavi etmek için, üst çeneyi yavaş yavaş ve ağrısız olarak genişleten bir cihaz kullanılabilir. Bu tedavi yöntemi, özellikle çenenin kendisi tam olarak gelişmediğinde etkilidir. Çok uzun süre beklenirse, sorunu düzeltmek için daha karmaşık bir tedavi, hatta oral cerrahi gerekebilir.
Erken tedaviden fayda görebilecek başka bir durum da diş sıklığıdır. Bu, çenelerin tüm kalıcı dişleri barındırmayacak kadar küçük olduğu zaman ortaya çıkar. Bu noktada, yetişkin dişlerin (diş etlerinin altından ortaya çıkan) düzgün bir şekilde çıkmasına yardımcı olmak için, palatal genleşme veya diş çekimi tavsiye edilebilir. Diş telleri daha sonra gerekli olsa bile, tedavi süresi muhtemelen daha kısa ve daha az karmaşık olacaktır. Erken müdahale diğer bazı problemlerin çözümünde de yardımcı olabilir. Özellikle öne doğru çıkıntı yapan dişler, kırılma ve kırılmaya eğilimli olabilir. Alt çenenin üst çeneden çok daha fazla büyümesi sonucu ortaya çıkan şiddetli bir baskı, ciddi ısırma problemlerine yol açabilir. Diş teli ve damaklık dahil olmak üzere ortodontik aletler bu problemi düzeltmek için başarılı bir şekilde kullanılabilir. Bu aşamada çocuğun gelişimi tüm hızıyla devam ettiği için ameliyattan kaçınma şansı artar.
Kötü Alışkanlıkları Düzeltmek Önemli
Ağız solunumu, ağzın her zaman açık kaldığı ve havayı doğrudan akciğerlere geçirdiği anormal bir solunum şeklidir. Üst solunum yolları açısından da oldukça zararlı olan ağızdan doluma, dilin ve yüzün fonksiyonundaki değişiklikler ile ilgilidir. Üst ve alt çene anormal şekilde büyüyebilir, bu da ciddi ortodontik sorunlara yol açabilir. Ağızdan solunum, fiziksel bir güçlükten başlasa da, kırılması zor bir alışkanlık haline dönüşebilir.
Bu zararlı alışkanlıkların düzeltilmesine yardımcı olmak için çeşitli ortodontik tedaviler mevcuttur ve bunlar ne kadar erken olursa o kadar az zarar verirler. Ancak bu potansiyel problemleri tanımak her zaman kolay değildir. Çocuğunuzu erken ortodontik taramaya getirmeniz sizlere önemli bir neden daha sunar.
Tedavi Özeti
Not: *Bu sayfada yer alan bilgiler ve tavsiyeler sadece bilgilendirme amaçlıdır.Tanı ve tedavileri için mutlaka doktorunuza başvurun. Süreç ve tedaviler hakkında daha ayrıntılı bilgi, öncesi ve sonrası görselleri talep edebileceğiniz WhatsApp hattımıza ulaşın.
Sıkça Sorulan Sorular
Ortodonti anabilim dalı, dişlerin diş kemikleri üzerinde düzgün şekilde yerleşmesi ve yüz düzensizliklerinin teşhis ve tedavisi ile ilgilenen bir uzmanlık dalıdır.
Çocuk ortodonti muayenesinde öncelikle detaylı bir ağız içi muayene yapılır. Bunun yanında ölçüler alınarak çene modelleri elde edilir ve dişlerin kapanış şekli özel mumlar aracılığıyla belirlenerek bu modellere uygulanır.
Çocuk ortodonti tedavisi, çene darlığı olarak adlandırılan çapraşık dişlerin bulunduğu durumlarda dişlerin doğru şekilde dizilebilmesi için kimi zaman genişletici apareylerden faydalanılarak çeneler genişletilebilir. Bu yöntem genellikle henüz çene gelişimini tamamlamamış çocuk hastalarda kullanılır.Gerekli yerin bu şekilde sağlanamadığı durumlarda diş çekimleri gerçekleştirilebilir.Yer darlığı ve iskeletsel konumlarla ilgili problemler çözümlendikten sonra dişlerin doğru dizilimi ve kapanışının sağlanması aşamasına gelinir. Bu aşamada braket adı verilen ve dişlere yapıştırılan özel malzemeler ve tellerden faydalanılır.
Çapraşık dişler günümüzde kişilerin gülüşlerinde en fazla rahatsız olduğu sorunlardan biridir. Bunun yanı sıra aralıklı dişler ve çenelerin birbirleriyle uyumsuzluğu gibi başka etkenler de hem diş dizilimini hem de genel yüz estetiğini olumsuz şekilde etkileyip çiğneme fonksiyonu ve dış görünüşü bozabilmektedirler. Bütün bu diş dizilimi ve çene yapısı sorunlarının çözümü tel tedavisi olarak da anılan ortodontik tedavi ile mümkündür.
Çocuk ortodonti tedavisinde seans her hastanın ağız içi durumuna göre değişmektedir. 1-2 sene süren ortodonti tedavisinde ayda 1 kontrole gidilmesi gerekmektedir.
Çocuk ortodonti tedavisinde birçok yöntem bulunmaktadır.Metal braketli, şeffaf braketli, şeffaf plak ya da görünmez tel tedavisi ortodonti tedavisi çeşitlerindendir.
Çocuk ortodonti tedavisinde süreç her hastanın ağız içi durumuna göre değişmektedir. Ortalama tedavi süresi 1-2 yıldır.
Çocuk ortodonti tedavisinde süreç her hastanın ağız içi durumuna göre değişmektedir. Ortalama tedavi süresi 1-2 yıldır.
Çocuk ortodonti tedavisinde anestezi kullanılmamaktadır.
Çocuk ortodonti tedavisinde hassasiyet süreci 1 haftadır.
Çocuk ortodonti tedavisinde tam iyileşme süreci 1-2 yıldır.
Çocuk ortodonti tedavisinde sonuçlar ömür boyu kalıcıdır.
Çocuk ortodonti tedavisi sırasında çok hafif ağrılar hissedilebilir.
Çocuk ortodonti tedavisi sonrasında dişlerin hareketlerine göre hafif ağrılar hissedilebilir. Hastalar ağrı kesici gibi ilaç alma ihtiyacı duymazlar.
Çocuk ortodonti tedavisi sonrasında istenilen zaman yemek yenilebilir.
Çocuk ortodonti tedavisi sonrasında istenilen zaman sıvı tüketilebilir.
Çocuk ortodonti tedavisi sonrasında istenilen zaman su içilebilir.
Asitli içecekler dişlere ve diş etlerine zarar verdiğinden asitli içecek tüketimi önerilmemektedir. Eğer içilecekse de pipet yardımı ile içilmelidir.
Çocuk ortodonti tedavisi sonrası, asitli içeceklerden uzak durulması, lokum, sakız gibi yapışkan içerikli yiyeceklerin tüketilmemesi gerekmektedir. Çekirdekli yiyecekler ve çerez tüketilmemelidir.Sandviç, hamburger gibi yiyecekler ısırarak değil, küçük parçalara bölünerek yenmelidir.
Çocuk ortodonti tedavisi sonrasınde fındık,fıstık gibi kabuklu, sert çerezlerin tüketimi önerilmemektedir.
Çocuk ortodonti diş tedavisi sonrası hemen iş hayatına/sosyal hayata dönülebilir.
Çocuk ortodonti tedavisinden sonra dişlerin hareketlerine göre ufak ağrılar olabilir. Ağrınızın durumuna göre hekiminize danışarak ağrı kesici kullanabilirsiniz.
Çocuk ortodonti tedavisi öncesi dişlerinizin hijyenin tam olması gerekmektedir. Uygulama öncesinde ağız içi durumunda farklı problemler bulunuyorsa bu problemler çözüme kavuşturulmalıdır.
Çocuk ortodonti tedavi sonrasında sert gıdalar, fındık,fıstık gibi gıdalar tüketilmemeli, asitli içecekler mümkün olduğunca pipetle tüketilmelidir. Elma, armut gibi meyve sebzeleri ısırmadan, dilimleyerek tüketmeliyiz.
Çocuk ortodontisi 9-15 yaş arasındaki her çocuğa uygulanabilir.
Çocuk ortodontisi 9-15 yaş arasındaki her çocuğa uygulanabilir.
Çocuk ortodonti tedavisinde fiyat, uygulanacak ortodonti yöntemine ve kişinin ağız içi durumuna göre değişmektedir.
Çocuk Ortodonti tedavisinin avantajları, erken teşhis nedeniyle ileride yaşanılacak olan ortodontik sorunların önüne geçilir. Çene ve diş gelişiminin sağlıklı olmasını sağlar. Fiziksel görünüm düzeleceğinden çocuklara özgüven sağlar.
Çocuk ortodonti tedavisi yöntemlerle uygulandığı takdirde herhangi bir zararı yoktur. Tedavi yanlış yöntemlerle uygulandığı zaman çenenin yanlış gelişmesine sebep olabilir.
Çocuk ortodontisi doğru yöntemlerle uygulandığı takdirde herhangi bir riski yoktur. Tedavi yanlış yöntemlerle uygulandığı zaman çenenin yanlış gelişmesine sebep olabilir.
Çocuk ortodontisi çapraşık ve yanlış konumlandırılmış dişleri düzeltmek için, aşırı ileride ya da geride kalmış çeneyi düzeltmek için, alt ve üst dişlerin kapanışlarının düzgün olmaması, dişlerin solunum sıkıntısı yaşatması durumlarında uygulanabilir.
Çocuk ortodonti tedavisinde sonuçlar ömür boyu kalıcıdır.
Çocuk ortodonti tedavisi merdiven altı kliniklerde bilinçsiz bir şekilde, yanlış yöntemlerle uygulandığı zaman çenenin yanlış gelişmesine sebep olabilir.
Çocuk ortodonti tedavisinde süre her hastanın ağız içi durumuna göre değişmektedir. İşlem süresi ile ilgili net bilgiler muayene sonrasında hekim tarafından belirtilmektedir.
Çocuk ortodonti tedavisinde süre her hastanın ağız içi durumuna göre değişmektedir. İşlem süresi ile ilgili net bilgiler muayene sonrasında hekim tarafından belirtilmektedir.
Çocuk ortodonti tedavisi sonrasında kişi hekimin belirttiği şekilde dişlerini fırçalamalı ve hekiminin önerdiği diş fırçasını kullanmalı.
Çocuk ortodonti tedavisi sonrasında kişi hekimin belirttiği şekilde dişlerini fırçalamalı ve hekiminin önerdiği diş fırçasını kullanmalı.
Çocuk ortodonti tedavisinde ayda bir kontrole gelinmesi gerekmektedir.
Çocuk ortodonti tedavisinde ayda bir kontrole gelinmesi gerekmektedir.
Dental Group Hospitadent hem bütün ağız ve diş sağlığı tedavilerinizde hem de tedavi sonrası kontrollerinizde, uzman hekim kadrosuyla, uygulanan tedavilerde başarı oldukça yüksektir.
Tedavi Özeti
Not: *Bu sayfada yer alan bilgiler ve tavsiyeler sadece bilgilendirme amaçlıdır.Tanı ve tedavileri için mutlaka doktorunuza başvurun. Süreç ve tedaviler hakkında daha ayrıntılı bilgi, öncesi ve sonrası görselleri talep edebileceğiniz WhatsApp hattımıza ulaşın.
Sıkça Sorulan Sorular
Ortodonti anabilim dalı, dişlerin diş kemikleri üzerinde düzgün şekilde yerleşmesi ve yüz düzensizliklerinin teşhis ve tedavisi ile ilgilenen bir uzmanlık dalıdır.
Çocuk ortodonti muayenesinde öncelikle detaylı bir ağız içi muayene yapılır. Bunun yanında ölçüler alınarak çene modelleri elde edilir ve dişlerin kapanış şekli özel mumlar aracılığıyla belirlenerek bu modellere uygulanır.
Çocuk ortodonti tedavisi, çene darlığı olarak adlandırılan çapraşık dişlerin bulunduğu durumlarda dişlerin doğru şekilde dizilebilmesi için kimi zaman genişletici apareylerden faydalanılarak çeneler genişletilebilir. Bu yöntem genellikle henüz çene gelişimini tamamlamamış çocuk hastalarda kullanılır.Gerekli yerin bu şekilde sağlanamadığı durumlarda diş çekimleri gerçekleştirilebilir.Yer darlığı ve iskeletsel konumlarla ilgili problemler çözümlendikten sonra dişlerin doğru dizilimi ve kapanışının sağlanması aşamasına gelinir. Bu aşamada braket adı verilen ve dişlere yapıştırılan özel malzemeler ve tellerden faydalanılır.
Çapraşık dişler günümüzde kişilerin gülüşlerinde en fazla rahatsız olduğu sorunlardan biridir. Bunun yanı sıra aralıklı dişler ve çenelerin birbirleriyle uyumsuzluğu gibi başka etkenler de hem diş dizilimini hem de genel yüz estetiğini olumsuz şekilde etkileyip çiğneme fonksiyonu ve dış görünüşü bozabilmektedirler. Bütün bu diş dizilimi ve çene yapısı sorunlarının çözümü tel tedavisi olarak da anılan ortodontik tedavi ile mümkündür.
Çocuk ortodonti tedavisinde seans her hastanın ağız içi durumuna göre değişmektedir. 1-2 sene süren ortodonti tedavisinde ayda 1 kontrole gidilmesi gerekmektedir.
Çocuk ortodonti tedavisinde birçok yöntem bulunmaktadır.Metal braketli, şeffaf braketli, şeffaf plak ya da görünmez tel tedavisi ortodonti tedavisi çeşitlerindendir.
Çocuk ortodonti tedavisinde süreç her hastanın ağız içi durumuna göre değişmektedir. Ortalama tedavi süresi 1-2 yıldır.
Çocuk ortodonti tedavisinde süreç her hastanın ağız içi durumuna göre değişmektedir. Ortalama tedavi süresi 1-2 yıldır.
Çocuk ortodonti tedavisinde anestezi kullanılmamaktadır.
Çocuk ortodonti tedavisinde hassasiyet süreci 1 haftadır.
Çocuk ortodonti tedavisinde tam iyileşme süreci 1-2 yıldır.
Çocuk ortodonti tedavisinde sonuçlar ömür boyu kalıcıdır.
Çocuk ortodonti tedavisi sırasında çok hafif ağrılar hissedilebilir.
Çocuk ortodonti tedavisi sonrasında dişlerin hareketlerine göre hafif ağrılar hissedilebilir. Hastalar ağrı kesici gibi ilaç alma ihtiyacı duymazlar.
Çocuk ortodonti tedavisi sonrasında istenilen zaman yemek yenilebilir.
Çocuk ortodonti tedavisi sonrasında istenilen zaman sıvı tüketilebilir.
Çocuk ortodonti tedavisi sonrasında istenilen zaman su içilebilir.
Asitli içecekler dişlere ve diş etlerine zarar verdiğinden asitli içecek tüketimi önerilmemektedir. Eğer içilecekse de pipet yardımı ile içilmelidir.
Çocuk ortodonti tedavisi sonrası, asitli içeceklerden uzak durulması, lokum, sakız gibi yapışkan içerikli yiyeceklerin tüketilmemesi gerekmektedir. Çekirdekli yiyecekler ve çerez tüketilmemelidir.Sandviç, hamburger gibi yiyecekler ısırarak değil, küçük parçalara bölünerek yenmelidir.
Çocuk ortodonti tedavisi sonrasınde fındık,fıstık gibi kabuklu, sert çerezlerin tüketimi önerilmemektedir.
Çocuk ortodonti diş tedavisi sonrası hemen iş hayatına/sosyal hayata dönülebilir.
Çocuk ortodonti tedavisinden sonra dişlerin hareketlerine göre ufak ağrılar olabilir. Ağrınızın durumuna göre hekiminize danışarak ağrı kesici kullanabilirsiniz.
Çocuk ortodonti tedavisi öncesi dişlerinizin hijyenin tam olması gerekmektedir. Uygulama öncesinde ağız içi durumunda farklı problemler bulunuyorsa bu problemler çözüme kavuşturulmalıdır.
Çocuk ortodonti tedavi sonrasında sert gıdalar, fındık,fıstık gibi gıdalar tüketilmemeli, asitli içecekler mümkün olduğunca pipetle tüketilmelidir. Elma, armut gibi meyve sebzeleri ısırmadan, dilimleyerek tüketmeliyiz.
Çocuk ortodontisi 9-15 yaş arasındaki her çocuğa uygulanabilir.
Çocuk ortodontisi 9-15 yaş arasındaki her çocuğa uygulanabilir.
Çocuk ortodonti tedavisinde fiyat, uygulanacak ortodonti yöntemine ve kişinin ağız içi durumuna göre değişmektedir.
Çocuk Ortodonti tedavisinin avantajları, erken teşhis nedeniyle ileride yaşanılacak olan ortodontik sorunların önüne geçilir. Çene ve diş gelişiminin sağlıklı olmasını sağlar. Fiziksel görünüm düzeleceğinden çocuklara özgüven sağlar.
Çocuk ortodonti tedavisi yöntemlerle uygulandığı takdirde herhangi bir zararı yoktur. Tedavi yanlış yöntemlerle uygulandığı zaman çenenin yanlış gelişmesine sebep olabilir.
Çocuk ortodontisi doğru yöntemlerle uygulandığı takdirde herhangi bir riski yoktur. Tedavi yanlış yöntemlerle uygulandığı zaman çenenin yanlış gelişmesine sebep olabilir.
Çocuk ortodontisi çapraşık ve yanlış konumlandırılmış dişleri düzeltmek için, aşırı ileride ya da geride kalmış çeneyi düzeltmek için, alt ve üst dişlerin kapanışlarının düzgün olmaması, dişlerin solunum sıkıntısı yaşatması durumlarında uygulanabilir.
Çocuk ortodonti tedavisinde sonuçlar ömür boyu kalıcıdır.
Çocuk ortodonti tedavisi merdiven altı kliniklerde bilinçsiz bir şekilde, yanlış yöntemlerle uygulandığı zaman çenenin yanlış gelişmesine sebep olabilir.
Çocuk ortodonti tedavisinde süre her hastanın ağız içi durumuna göre değişmektedir. İşlem süresi ile ilgili net bilgiler muayene sonrasında hekim tarafından belirtilmektedir.
Çocuk ortodonti tedavisinde süre her hastanın ağız içi durumuna göre değişmektedir. İşlem süresi ile ilgili net bilgiler muayene sonrasında hekim tarafından belirtilmektedir.
Çocuk ortodonti tedavisi sonrasında kişi hekimin belirttiği şekilde dişlerini fırçalamalı ve hekiminin önerdiği diş fırçasını kullanmalı.
Çocuk ortodonti tedavisi sonrasında kişi hekimin belirttiği şekilde dişlerini fırçalamalı ve hekiminin önerdiği diş fırçasını kullanmalı.
Çocuk ortodonti tedavisinde ayda bir kontrole gelinmesi gerekmektedir.
Çocuk ortodonti tedavisinde ayda bir kontrole gelinmesi gerekmektedir.
Dental Group Hospitadent hem bütün ağız ve diş sağlığı tedavilerinizde hem de tedavi sonrası kontrollerinizde, uzman hekim kadrosuyla, uygulanan tedavilerde başarı oldukça yüksektir.