Lazerli Diş Tedavisi

Tedaviler

Lazerli Diş Tedavisi

Lazer cihazı, uyarılmış radyasyon emisyonuyla ışık amplifikasyonu olarak anlamlandırılıyor. Kuantum mekaniği prensipleri üzerine kurulmuş bu cihaz birçok sektörde kullanıldığı gibi sağlık sektöründe de en çok tercih edilen yöntem oluyor. Özellikle diş tedavilerinde bu yöntem, dokular içerisindeki su molekülleri buharlaştırılarak dokuyu parçalamakta kullanılıyor.

Lazerle Diş Tedavisi Nasıl Yapılır?

Lazerli diş tedavisi; diş eti tedavilerinde, çürük tedavilerinde, kanal tedavilerinde tercih ediliyor. Kanal tedavilerinde lazer ile kanallarda şekillendirme ve sterilizasyon sağlanıyor. Bu sırada oluşabilecek ağrılara karşı iğneye ihtiyaç duyulmadan lazerin özel tekniğiyle diş uyuşturulabiliyor. Kanal tedavisi yapılırken iyi bir sterilizasyon sağlandığı için iyileşme de hızlı oluyor. Lazerle dişlerdeki çürükleri temizlemek ve kompozit dolguların dişlere daha kuvvetli tutunabilmesi için pürüzlendirme yapılıyor. Lazerle çürük temizlenmesinin en büyük avantajı ise döner aletlerle oluşan vibrasyon ve buna bağlı rahatsızlık hissinin oluşmaması oluyor. Lazer cihazları, uygulandığı dokuyu buharlaştırarak çalıştığı için çürük temizlenirken hasta da rahatsızlık ya da ağrı hissetmiyor.

Lazerle İmplant Uygulaması Nedir?

Lazerle implant uygulaması yapılmadan önce hastanın üç boyutlu tomografisi alınıyor. Böylece implantın yerleştirileceği kemik dokusunun genişliği ve derinliği ile ilgili ayrıntılı bilgi elde ediliyor. İmplant uygulamalarında bazı aşamalarda, diş etini açmak için lazerden faydalanılıyor. Bu sayede kesi işlemi yapmadan ve dikiş kullanmadan, kanamasız müdahale mümkün oluyor. Bu yöntem lazerle implant uygulaması olarak adlandırılıyor. 

Lazerli Dolgu Nedir? Nasıl Yapılır?

Tıp dilinde kompozit olarak adlandırılan lazerli dolgu yöntemi estetik dolgu olarak da tabir ediliyor. Bu işlem gerçek lazer ışını ile uygulanmıyor. Asıl uygulanan kompozit malzemesinin daha sert olabilmesi için belirli dalga boyuna ayarlanmış halojen ya da Led ışık cihazları oluyor. Gerçek diş lazeri Delight sert dokuda çalışıyor ve yumuşak dokuyu etkilemiyor. Böylece sağlıklı dokunun kaybı önlenmiş oluyor. Özellikle son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte sağlamlık, estetik ve sağlık açısından çok daha iyi olan lazer dolgular tercih ediliyor. Lazer dolgu tek seansta yapılabildiği için zaman kaybı da olmuyor. Uygulama sonrası da dişler rahatlıkla hemen kullanılabiliyor. 

AFT ve Uçuklar da Lazerle Tedavi Edilebilir mi?

Herpetik lezyonlar da denilen uçuklar genellikle birkaç gün içerisinde kendi kendine iyileşiyor ve yok oluyor. Ancak acı veriyorsa ya da rahatsızlık hissettiriyorsa tedavi de edilebiliyor. Lazer tedavisi bu noktada uçuklardan kurtulmak için en etkili yöntem oluyor. Uçuğun çıkma ihtimali hissedildiği an hemen randevu alıp tedavi edilirse çıkması engelleniyor. Eğer çıktıktan sonra tedavi ettirmek istenirse de lazer uçuğu kurutarak rahatsızlığı azaltıyor ve bölgenin daha hızlı iyileşmesini sağlıyor. Aft denilen diş eti hastalığı da aynı yöntemlerle kurutularak iyileşme süreci hızlandırılıyor.

Gülüş Tasarımında Lazerin Avantajları Nelerdir?

Lazer ile diş eti kesilerek şekillendirilirken kanama olmuyor. Bu sırada anestezi de çok daha az kullanılıyor. Doku iyileşmesi ise daha hızlı gerçekleşiyor. Devamında yapılacak işlemlere de hemen geçilebiliyor. Bu sayede zamandan da tasarruf sağlanıyor, işlemler daha hızlı ilerliyor. Bu özellikler göz önüne alındığında lazerle yapılan tedavi gülüş estetiğinin sağlanmasında diğer klasik yöntemlerden daha avantajlı oluyor.

Son teknolojilerin kullanıldığı tüm Dental Group Hospitadent şubelerinde lazer tedavisi işlemlerinden faydalanabilirsiniz. 

Lazerle Diş Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Lazerle diş tedavisi dişe uygulanacak tedaviye göre şekillenmektedir. Lazer uygulanacak bölge bir günde tedavi edilecekse, süre de 1 gün olacaktır.

Lazerle Diş Tedavisi Güvenilir midir?

Lazerle diş tedavisi yapılırken herhangi bir zarar gerçekleşmiyor. Yetişkin hastalarda rahatlıkla kullanılırken çocuklarda da rahatlıkla kullanılabiliyor. Çocukların tedavisinde tek dikkat edilen husus; alttan sürekli çıkan dişlere zarar verilmemesi oluyor. Diş ve diş etlerine hiçbir zararı olmayan lazer diş kemik operasyonlarında da güvenle kullanılıyor. Lazerle bir dokuda çalışırken farklı bir dokuya zarar verilme riski de bulunmuyor. 

Tedavi Özeti

İşlem Sayısı

2-3

İşe Dönme Süreci

Hemen

İşlem Süresi

10 Gün

Tam İyileşme Süreci

Hemen

Anestezi Yöntemi

Lokal Anestezi

Sonuçların Kalıcılığı

5 Yıl

Hassasiyet Süreci

Yok

Yeme - İçme Süreci

2 Saat Sonra

Not: *Bu sayfada yer alan bilgiler ve tavsiyeler sadece bilgilendirme amaçlıdır.Tanı ve tedavileri için mutlaka doktorunuza başvurun. Süreç ve tedaviler hakkında daha ayrıntılı bilgi, öncesi ve sonrası görselleri talep edebileceğiniz WhatsApp hattımıza ulaşın.

Bütün İşimiz Diş

gs Lazerli Diş Tedavisi

Hızlı Randevu İçin

Formu Doldurun