Diş Beyazlatma Nedir?

Diş Beyazlatma Nedir?

Diş beyazlatma işlemi, isminden de kolaylıkla anlaşılabileceği gibi kişilere dişlerini beyazlatmak ve daha estetik bir görünüm sağlamak üzere yapılan operasyonlara denir. Sağlıklı ve beyaz bir gülüşe sahip olmak hemen hemen her insan için önemlidir. Sağlıklı dişlerin daha beyaz olduğu algısı uzun süredir insanlar arasında yaygın bir algıdır. Bu nedenle beyaz dişler neredeyse otomatik olarak insanlara daha temiz, daha sağlıklı ve daha hoş bir görüntü verir.

Diş beyazlatma işlemlerinin bu kadar yaygın olmasının sebebi de büyük oranda insanlar arasında çok yaygın olan bu algıdır. Aslına bakılırsa bu algı çok yanlış bir algı olmamak ile birlikte her durumda geçerli değildir. Bazı kişilerin dişleri diğerlerine göre daha kolay renk kaybına uğrayabilir. Sigara kullanımı ya da kişinin beslenme şekli de bu durum üzerinde son derece belirleyici bir faktör olabilir.

Diş beyazlatma işlemleri uygulanacak kişinin öncesinde belli muayenelerden geçmesi gerekir. Bu muayeneler uzman ve tecrübeli bir diş hekimi tarafından yapılmalıdır ve işlem öncesinde son derece kritik bir öneme sahiplerdir. Bazı durumlarda, bazı kişiler için diş beyazlatma işlemi o kişinin ağız ve diş sağlığı açısından olumsuz sonuçlara neden olabilmektedir. Bu nedenle tedavi öncesi bir diş hekimi tarafından sağlık kontrolü yapılması çok önemlidir. Bu muayene ve kontroller sonucu uygun bulunmayan kişilere diş beyazlatma işlemi önerilmez.

blog icerik 36270538490 Diş Beyazlatma Nedir?

Diş Beyazlatma Nasıl Yapılıyor ?

Diş beyazlatma nasıl yapılıyor sorusu bu işlemi yaptırmayı düşünen kişiler tarafından sıkça sorulan sorular arasında en başta gelenlerden biridir. Dişler günlük hayatta çeşitli sebeplerden sararma, koyulaşma ve buna benzer renk değişikliklerine uğrayabilirler. Bu ağız ve diş sağlığına çok dikkat eden kişiler için bile son derede sık yaşanan ve sağlık açısından son derece normal bir durumdur. Özellikle sigara kullanan kişilerde diş sararması, renk koyulaşması ve buna benzer renk değişiklikleri diğer kişilere oranla daha da sık yaşanır. Bu nedenle diş beyazlatma işlemi uygulamak isteyen kişilerin büyük bir çoğunluğu sigara kullanan kişilerden oluşmaktadır.

Dişlerin daha estetik, daha beyaz ve daha sağlıklı bir görünüme sahip olması için yapılan işlemlerin tümüne diş beyazlatma işlemleri denir. Diş beyazlatma işlemlerinin farklı türleri ve çeşitleri vardır. Örneğin bazı diş beyazlatma işlemleri diş temizleme işlemlerini içerirken, bazıları ise doğrudan dişler üzerine yapılan bir kaplama ile gerçekleştirilir. Burada diş beyazlatma yöntemi üzerinde belirleyici olan faktör, kişinin nasıl bir işlemden geçmek istediği olacaktır.

Diş beyazlatma işlemleri sırasında uygulanacak olan yöntem türü ve bu yöntemin uygulanma biçimi kişilerin diş sağlığı ve genel sağlık durumları gibi faktörler düşünülerek belirlenir. Bu durumların kontrolü için hasta öncesinde belli muayenelerden geçer. Bu muayeneler sonucu hastaya uygulanacak olan diş beyazlatma yöntemi ve bu yöntemin nasıl uygulanacağı belirlenir.