Diş Beyazlatma Yöntemleri

Diş Beyazlatma Yöntemleri

Diş beyazlatma yöntemleri ev tipi yöntem ve ofis tipi yöntem olmak üzere iki adet çeşide sahiplerdir. Ofis ve ev tipi yöntem diş beyazlatma işlemleri için son derece başarılı ve etkili bir biçimde uygulanabilen yöntemlerdir.

Diş beyazlatma işlemleri uzun yıllardır dişlerinin renginden memnun olmayan kişilere uygulanabilen, son derece etkili ve verimli sonuçlar alınabilen ağız ve diş sağlığı tedavi yöntemleridir. Özellikle sigara kullanan kişiler bu yönteme sık sık başvururlar. Diş beyazlatma ile oldukça doğal ve etkili sonuçlar alınabilmektedir.

Diş sararması, renk kaybı ya da diş lekelenmelerinin birçok sebebi olabilir. Çay ya da kahve gibi içecekler, sigara, şekerli yiyeceklerin ve buna benzer dış sebepler diş sararmalarına, diş lekelerine ya da renk kayıplarına sebep oldukları bilinmektedir. Bunun yanında bazı kişilerin diş yapıları ve ağız diş sağlık durumları bu durumlar için daha yatkın bir temel oluşturabilmektedir.

Başta ofis ve ev tipi yöntem diş beyazlatma olarak diş beyazlatma yöntemleri bu tip problemler ile uzun süredir çok etkili bir başa çıkma yöntemi olarak bilinir. Günümüzde hastalara etkili ve verimli bir biçimde uygulanabilen birçok diş beyazlatma yöntemi vardır. Bu yöntemler kullanım alanlarına, operasyon çeşitlerine ve uygulamanın kendisine göre değişim gösterebildikleri gibi uygulandıkları alan baz alınarak da değişim gösterebilirler.

Örneğin ofis ve ev tipi yöntem diş beyazlatma işlemleri bu işlemlerin nerede yapıldıkları ile ilgili bir ayrım olacaktır. Ofis ve ev tipi yöntem diş beyazlatma işlemlerinden ilki olan ofis tipi yöntem diş beyazlatma, isminden de anlaşılabileceği gibi hastanın bir diş hekimi kliniğine giderek bu işlemi gerçekleştirmesini ifade eder. Daha sık uygulanan bir yöntem olan ofis tipi yöntem diş beyazlatma diş hekimi kliniği ya da bir ağız ve diş sağlığı merkezinde hastaya güvenle uygulanır. Bunun yanında ev tipi yöntem diş beyazlatma uygulamaları da yine isimlerinden kolayca anlaşılabileceği gibi hastanın evinde uygulanan diş beyazlatma uygulamalarıdır.

blog icerik 53212665039 Diş Beyazlatma Yöntemleri

Diş beyazlatma uygulamaları son derece hassas işlemlerdir. Bu işlemler sırasında ofis ve ev tipi yöntemler arasında yapılacak olan seçim uzman bir diş hekimi ile ortak bir planlama sonucu yapılmalıdır. Ofis ve ev tipi yöntem diş beyazlatma işlemleri için uygulanacak olan teknik ve kullanılacak olan malzemeler de değişim gösterebilir. Bu nedenle hasta ve doktor operasyon öncesi kapsamlı bir muayene gerçekleştirmeli ve ofis ve ev tipi yöntem diş beyazlatma türü buna göre seçilmelidir.

Ofis tipi yöntem diş beyazlatma uygulamalarında ev tipi yöntem diş beyazlatma uygulamalarına göre daha kapsamlı ve daha geniş operasyonlar yapılabilmektedir. Ev tipi yöntem uygulamalarının avantajı ise hastaların operasyon sırasında evlerinin konforundan vazgeçmek durumunda kalmıyor olmalarıdır. Ofis ve ev tipi yöntem diş beyazlatma uygulamaları uzun süredir hastalara güvenle uygulanan tedavi yöntemleridir ve gözlemlenmiş olan herhangi bir riskleri bulunmamaktadır.