11 Soruda İmplant Tedavisi

11 Soruda İmplant Tedavisi

İmplant nedir?

İmplant, kaybedilen dişlerin fonksiyon ve estetiğini geri kazandırmak amacıyla çene kemiklerine yerleştirilen, titanyum yapılmış yapay diş köküdür.

İmplant tedavisi güvenli ve uzun ömürlü müdür?

İmplant tedavisi yıllardır tüm dünyada ve ülkemizde gerçekleştirilen başarı oranı oldukça yüksek ve uzun ömürlü bir tedavidir. İmplantların son kullanma tarihi gibi bir durum söz konusu değildir. İdeal bir ağız bakımı sağlandığında implantlarınızı uzun yıllar güvenle kullanabilirsiniz.

İmplant uygulamasının avantajları nelerdir?

İmplant uygulamasının en büyük avantajı, hastanın doğal dişlerine zarar vermeden dişsiz bölgelerin estetik ve fonksiyonel rehabilitasyonunun sağlanmasıdır. Artı olarak implant tedavisi ile hareketli protezlere stabilizasyon sağlanması ve hastanın fonasyonunun iyileştirilmesi mümkündür.

İmplant tedavisinin aşamaları nelerdir?

  • Normal şartlarda implant uygulaması
  • 1.seans cerrahi uygulama yani implantın yerleştirilmesi
  • 2.seans implantın üst yapısının yapılması şeklinde 2 aşamadan oluşur. İlave cerrahi işlemler gerektiği taktirde 1 seans daha uygulama gerekebilir.

İmplant dişler doğal görünür mü?

Günümüz teknolojisi ile artık implantların üst yapıları yani protetik parçaları gerek porselen, gerekse zirkonyum materyalleri kullanılarak son derece estetik ve doğal bir şekilde uygulanabilmektedir.

İmplant kimlere uygulanabilir?

Çene büyüme ve gelişimi tamamlanmış, ileri derecede diyabet, kemik erimesi veya radyoterapi kemoterapi gören hastalar haricinde her bireye implant tedavisi uygulanabilir.

blog icerik 69211701770 1 11 Soruda İmplant Tedavisi

İmplant pahalı bir işlem midir?

İlk aşamada konvansiyonel kron-köprü tedavileri ile kıyaslandığında implant pahalı gibi dursa da uzun vadeli planlama yapıldığında, standart protez uygulamaları ile implant arasında fazla bir fiyat farkı yoktur.

İmplant üstü protez nedir, çeşitleri nelerdir?

Genel anlamda protezler ağızda kaybedilmiş dişlerin yerine uygulanan doğal dişlerin tüm fonksiyonel ve estetik özelliklerini taklit eden yapay aletlere denir. İmplant ile desteklenen protezler genel olarak sabit veya hareketli protezlerdir. İmplant destekli sabit protezler hastanın kendi dişi gibi fonksiyon gören ve hissetmen protezlerdir. İmplant destekli hareketli protezler ise protezin ağızda daha stabil kalabilmesi için yapılan protezlerdir.

İmplant tedavisinin riskleri var mıdır?

Her cerrahi işlemde olduğu gibi implant uygulamasının da minör riskleri vardır. Ancak detaylı bir klinik / radyolojik değerlendirme ve titiz bir cerrahi uygulama ile bu riskler minimuma indirilmektedir ve güvenle implant tedavisi uygulanmaktadır.

İmplant uygulamasının dezavantajları var mıdır?

İmplant tedavisinin büyük dezavantajları klasik protezlere göre biraz daha pahalı olması ve tedavi süresinin daha uzun olmasıdır.

İmplant tedavisi için yaşın önemi var mıdır?

Çenelerin, kemik büyüme ve gelişimini tamamlamış yani ortalama 18-22 yaşlarına ulaşmış bireylere implant tedavisi uygulanabilir. Yaş açısından bir üst limit bulunmamaktadır. Genel sağlığı elverişli olan her yaştaki erişkin hastaya implant uygulanabilir.

Bakırköy Hospitadent
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı
Dr. Levent USLUCAN