Diş Kaplamalarında Zirkonyum Devri – Zirkonyum

Diş Kaplamalarında Zirkonyum Devri – Zirkonyum

Zirkonyum nedir?

Porselen kaplama dişlerin alt yapı malzemesi olarak metal yerine kullanılabilen, beyaz renkli sert bir malzemedir.

Zirkonyum Kaplamanın Avantajları

Estetik Zirkonyum kaplamalar ışık geçirgenliği doğal dişe en yakın kaplama çeşididir. Bu da yapılan zirkonyum kaplamaların renk ve şekil uyumunu çok başarılı bir şekilde sağlamaktadır. Bu şekilde dişlerinin görünümden ya da porselen kaplamanın görüntüsünden rahatsız olan kişiler estetik görüntünün yakalanması ile psikolojik olarak da kedilerini daha rahat hissetmektedirler.

Uyumlu

Diş etiyle porselen kaplamalardan daha fazla uyum göstermektedir
Dişin hafif şeffaf, geçirgen yapısına daha yakın bir görüntü vermektedir. Zirkonyum ısı yalıtımına sahiptir. Dolayısıyla soğuk ve sıcak etkileşiminden doğan hassasiyetler oluşmaz

Dayanıklı

Zirkonyum maddesi sert bir yapı olduğundan ağızdaki tüm bölgelerde rahatlıkla uygulanabilir. Arka dişlerde kullanımı dayanıklılık ve estetik açıdan başarılı sonuçlar vermektedir.

blog icerik 81302568886 Diş Kaplamalarında Zirkonyum Devri – Zirkonyum

Hijyenik

Zirkonyum kaplama yapılan dişler ağız içi plaklarının dişlerin yüzeyinde daha az tutunmasını neden olduğundan ve diş eti birleşiminin çok başarılı olmasından dolayı diğer kaplamalara göre daha fazla ağız içi hijyen sağlamaktadır.

Zirkonyum Kaplama Kimlere Uygulanabilir?

Zirkonyum kaplamalar 15 yaş üstü herkese uygulanabilir. Herhangi bir alerjik reaksiyona rastlanmamıştır. Köprü protezi olarak da (eksik diş bölgelerine) rahatlıkla uygulanabilir. Başka protezlere beraber de yapılabilir, uyum problemi yoktur. (yarım damaklar)

Zirkonyum Kaplamanın Ömrü Ne Kadardır?

Yaklaşık 20 yıldır uygulanmaktadır. Kendi diş ve diş etlerimizde sistemik hastalıklar, hijyen eksikliği vb. sorunlar oluşmadığı sürece zirkonyumun yapısında herhangi bir bozulma rastlanmamıştır.

Mecidiyeköy Hospitadent
Başhekim Dt. Yiğit Emrah KURT