Kalıcı Diş Beyazlatma

Kalıcı Diş Beyazlatma

Kalıcı diş beyazlatma işlemleri dişlerinde sararma diş lekelenmeleri ya da renk kayıpları yaşamış olan kişilere uygulanan son derece etkili ve verimli sonuçlar alınan ağız ve diş sağlığı tedavi yöntemleridir. Bu yöntemler kendi aralarında birkaç türe ayrılırlar.

Kalıcı diş beyazlatma yöntemleri evde ya da klinik ortamda uygulanabilirler. Bu işlemler ev tipi diş beyazlatma işlemleri ve ofis tipi diş beyazlatma yöntemleri olarak ikiye ayrılırlar. Kalıcı diş beyazlatma yöntemlerinden ilki olan ev tipi diş beyazlatma yöntemleri, isimlerinden de anlaşılabileceği gibi hastaların evlerinde uygulanan diş beyazlatma yöntemleridir. Kalıcı diş beyazlatma evde uygulanan yöntemler uzman bir diş hekimi tarafından uygulanırken kişilerin evde kendilerinin uygulayabileceği daha basit diş beyazlatma yöntemleri de bulunmaktadır.

Evde etkili bir biçimde diş beyazlatma işlemi yapmanın bilinen en popüler yöntemi karbonat ile diş beyazlatma yöntemidir. Karbonat ile diş beyazlatma yöntemi kişilerin tamamı ile evdeki malzemeler ile kendi başlarına uygulayabilecekleri basit ancak etkili bir diş beyazlatma yöntemidir. Bu yöntem için yalnızca bir miktar karbonat, biraz da Hindistan cevizi yağı gereklidir. Az miktarda karbonatın içine iki üç damla kadar Hindistan cevizi yağı damlatılır. Sonrasında elde edilmiş olan bu karışım diş macunu ile benzer olarak diş fırçasının üzerine sürülür. Diş normal bir şekilde fırçalanır ve sonrasında iyice durulanır. fi uygulanan yöntemler arasında en kolay ve en etkili olanlardan biri karbonat ile diş beyazlatma yöntemidir.

Bunun yanı sıra birde ofis tipi diş beyazlatma yöntemleri adı verilen, hastane, sağlık merkezi, klinik ya da bir diş hekimi ofisi gibi ortamlarda uygulanabilen tıbbi uygulamalar da bulunur. Klinik ortamlarda uygulanmakta olan ofis tipi diş beyazlatma evde diş beyazlatma işlemlerine göre daha etkili ve daha hızlı sonuçlar verebilir. Ancak bu yöntemler, bazıları cerrahi işlemler olmak ile birlikte uzman diş hekimleri tarafından uygulanırlar ve uygulanmaları tıbbi bir süreci içerir.

blog icerik 85731491898 Kalıcı Diş Beyazlatma

Peki ya diş beyazlatma ne kadar kalıcı olur? Bu soruya kesin bir cevap vermek mümkün olmamak ile birlikte kalıcı diş beyazlatma evde yapılıyor ise süreç daha uzun, bir operasyon yöntemi ile yapılıyor ise daha kısa olacaktır. Her ikisinin de kişiler için ne kadar kalıcı olacağı, bununla bağlı olarak kalıcı diş beyazlatma fiyatları kişilerin istediği işlem tarafından belirlenecektir. Kalıcı diş beyazlatma yöntemleri ve kalıcı diş beyazlatma fiyatları kişilerin hali hazırda bulunan diş sağlıkları, dişlerindeki sararma miktarı , lekeler ve bu faktörlere bağlı olarak uygulanacak olan işleme göre belirlenecektir. Diş beyazlatma ne kadar kalıcı olur gibi soruların cevabı da kişilerin yaptırmış oldukları diş beyazlatma işlemine göre değişiklik gösterecektir. Bazı diş beyazlatma yöntemleri bazı kişilerin dişleri için daha uygun olabilir ve bu durumda ortaya daha hızlı, daha etkili, daha kalıcı ve daha sağlam sonuçlar çıkabilir.