Dijital Diş Tasarımı İle Doğal Bir Gülümsemeye Kavuşun

Dijital Diş Tasarımı İle Doğal Bir Gülümsemeye Kavuşun

GÜZEL VE DOĞAL BİR GÜLÜMSEME ÖZGÜVENİ ARTIRIYOR

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sağlığın tanımı yaparken fiziksel sağlığın yanında psikolojik sağlıktan da bahseder ve bütün olarak sağlıklı bireyin tanıtımını yapar. Bu bağlamda kişilerin daha rahat gülebilmesi ve sosyal hayatlarında rahatlıkla iletişim kurabilmesi için dişlerinin görünümü, estetiği, kendilerine olan öz güveni artıracağı için çok önemlidir. Kişi, diş estetiğinden memnun olmadığı için rahatlıkla gülemiyor, konuşurken bile ağzını kapatma gereği hissediyorsa tüm bu sebepler diş hekimine gidip gülüş tasarımı yaptırması için yeterlidir. Kişiye özel olarak planlanan gülüş tasarımı; kişinin yüz hatları, diş rengi, saç rengi gibi birtakım referanslarına göre belirlenmektedir. Böylelikle kişi tamamen kendine özel olan bir gülümsemeye sahip olmuş olur.

DİŞ ESTETİĞİNDE DİJİTAL TASARIM DÖNEMİ

Kişinin yüz hatları, karakter yapısı ve beklentileri gibi kriterler dikkate alınarak gülüş tasarımı hazırlanmaktadır. İlk olarak kişinin 20 farklı açıdan fotoğrafları, videosu çekilir ve dişlerden dijital ölçüler alınır. Daha sonra tüm bu analizler bilgisayar üzerinde özel bir program yardımıyla değerlendirilir ve kişiye en uygun tasarım çıkarılır. Kısa bir süre içinde de hastaya gösterilen modelin aynısı uygulanır. Kısacası kişi tedavi sonrasında nasıl bir çalışma olacağını, daha tedavi başlamadan görebilir. Kişi, kendi fotoğrafıyla gülüş tasarımı yapılan fotoğrafını dijital ortamda karşılaştırdığında doğru ve kesin bir karar vermiş olur.

DİJİTAL TASARIM ZAMANDAN TASARRUF SAĞLIYOR

Inley-onley dolgu, ön bölge gülüş tasarımı, lamine uygulamaları, köprü veya implant gibi genel diş hekimliğinde yapılan tüm tedavilerde dijital diş tasarımları kullanılabilmektedir. Dijital olarak diş tasarımının yapılmasının en önemli avantajlarından biri zamandan tasarrufu sağlamasıdır. Özellikle şehir dışından ya da yurt dışından gelmek isteyen kişiler için önemli bir avantaj sağlar. Dijital tasarım; kişinin 2-3 kere gelmesi gereken kontrolleri, 10 gün bekleme süresi gibi durumları neredeyse bir güne indirmiş durumdadır. Bunun yanı sıra klasik ölçü alma yöntemlerinde yaşanabilen bulantı problemleri de ortadan kaldırılmaktadır.

DİŞ ESTETİĞİNE BÜTÜNSEL YAKLAŞMAK GEREKİR

Gülüş tasarımı bir bütün olarak düşünülmelidir. Örneğin; kişinin eksik dişleri varsa implant, diş etlerinde bir problem varsa diş eti şekillendirilmeleri kombine bir tedavi yapılmalıdır. Tabi sadece estetik açıdan değil sağlığını etkileyen durumlar varsa da müdahale edilmelidir. Tüm bu kombine tedavilerin dijital alt yapı ile daha hızlı bir şekilde sunulması zamandan da tasarruf sağladığı için yurt dışı hastalar için ilgi çekici olmaktadır. Almanya, Fransa, Hollanda gibi çoğunlukla Türk nüfusunun olduğu ülkeler, Çin, Rusya, Amerika,  Avustralya ve son zamanlarda Orta doğu Arap ülkelerinden birçok hasta bu konuda ülkemizi tercih etmektedir.

Mecidiyeköy Hospitadent
Başhekim Dt. Yiğit Emrah KURT