Diş Beyazlatma Zararlı Mı?

Diş Beyazlatma Zararlı Mı?

Diş beyazlatma tedavileri dişlerinde sararma, lekelenme ya da renk kayıpları yaşayan kişiler için uygulanan tedavi türlerine verilen isimdir. Sararma, lekelenme ya da dişlerde renk kaybı hemen herkesin yaşayabileceği bir durumdur. Dişlerini düzenli olarak fırçalayan kişiler bile zamanla dişlerinde sararmalar ve renk kayıpları gözlemleyebilirler. Öte yandan sigara, çay ya da şeker gibi maddeleri fazla tüketmek de dişlerde sararmalara, renk kayıplarına ve lekelenmelere sebep olabilmektedir.

Dişlerde oluşan bu gibi durumlar dış sebepler ile tetiklenebilmek ile birlikte bazı kişilerin diş yapıları bu gibi durumlara karşı daha yatkın olabilmektedir. Nedeni fark etmeksizin diş beyazlatma yöntemleri kişiden kişiye değişiklik gösterebilmek ile birlikte herkese uygulanabilen yöntemlerdir.

Diş beyazlatma tedavileri genel anlamda iki tipe ayrılırlar. Bu tiplerden ilki ofis tipi diş beyazlatma adı verilen diş beyazlatma yöntemleridir. Ofis tipi diş beyazlatma yöntemlerinde diş beyazlatma uygulamasını görecek olan hasta hastane ya da bir diş hekiminin ofisi gibi klinik bir ortama getirilir. Hastanın işlemleri bu klinik ortamda gerçekleşir. Klinik ortamlarda gerçekleşen ve ofis tipi diş beyazlatma olarak bilinen bu yöntemde daha büyüçaplı, hatta cerrahi operasyonlar bile yapılabilmektedir. Diş beyazlatma yöntemlerinden bazıları bu tarz daha büyüçapta işlemleri kapsayabilmektedir. Protez ile diş beyazlatma, porselen dişler ya da lazer ile diş beyazlatma bu işlemlere örnek olarak gösterilebilir.

Buna karşın ikinci yöntem olan ev tipi diş beyazlatma yöntemlerinde diş temizleme ve diş beyazlatma işlemleri hastanın ev ortamında gerçekleştirilir. Ev tipi diş beyazlatma yöntemleri ofis tipi diş beyazlatma yöntemlerine göre uygulaması daha kolay olan daha küçüçapta işlemleri kapsar. Bu işlemler hastaya ev ortamında bir diş hekimi tarafında ya da diş hekimi rehberliğinde uygulanabildiği gibi hastanın kendi kendine de uygulayabileceği yöntemlerdir. Hatta ev tipi diş beyazlatma yöntemlerinden bazıları hastaların evlerinde bulunan karbonat ya da Hindistan cevizi yağı gibi basit malzemeler ile kolayca uygulayabileceği yöntemler olarak son derece erişilebilir bir yapıya sahiptirler. Ev tipi diş beyazlatma yöntemleri için verilebilecek en iyi örnek karbonat ile diş beyazlatma yöntemleridir.

blog icerik 15670382547 Diş Beyazlatma Zararlı Mı?

Karbonat ile diş beyazlatma yöntemleri birçok kişi tarafından uzun süredir uygulanan ve kişiden kişiye değişebilmek ile birlikte son derece iyi sonuçlar verebilen bir diş beyazlatma uygulamasıdır. Yöntemi uygulamak ise son derece kolay ve basittir. Önce bir miktar karbonat alınır ve ufak bi kaba koyulur. Sonra üzerine iki üç damla kadar Hindistan cevizi yağı eklenir. Elde edilmiş olan karışım bir diş fırçası ile hastanın dişlerine uygulanır. Bu süreç normal bir diş fırçalama süreci ile aynıdır. Yani uygulaması son derece kolaydır. Sürecin sonunda yöntemi uygulayan kişi yine normal diş fırçalama ile benzer olarak ağzını su ile iyice çalkalamalıdır.