Diş Çekiminden Sonra Dikkat Edilecek Hususlar

Diş Çekiminden Sonra Dikkat Edilecek Hususlar

1.  Ağzınızdaki tamponu 20 dakika ısırınız.

2.  Tamponu 20 dakika sonra atınız ve yerine başka bir şey (pamuk, kâğıt, peçete) koymayınız.

3.  Anestezinin etkisi geçene kadar (ortalama 2 saat) bir şey yiyip içmeyiniz, 2 saat sonra ılık ve yumuşak şeyler yiyip içebilirsiniz.

4.  Ağzınızda sızıntı şeklinde kan ve/veya kan tadı olabilir, bu normal bir durum olup lütfen dilinizle bölgeyi rahatsız edici hareketlerden uzak durunuz ve en az 24 saat boyunca tükürmeyiniz, yutunuz.

5.  48 saat sigara içmeyiniz ve alkol almayınız.

6.  Reçetede yazılı olan ilaçları operasyon gününden itibaren düzenli olarak kullanmaya başlayınız, gargarayı ise 24 saat sonrasında kullanmaya başlayınız.

7.  Doktorunuz farklı bir tavsiyede bulunmadıysa antibiyotik ve gargarayı bitene kadar kullanınız. Ağrı kesiciyi ise ağrınız olduğu sürece kullanınız. Ağrınız olmadığı zamanlarda kullanmanız   gerekmemektedir.

8.  Operasyondan sonraki günden itibaren, ana öğünlerden sonra dişlerinizi fırçaladıktan 30 dakika sonra reçetenizdeki gargara ile ağız içini 2 dakika boyunca çalkalayıp tükürünüz ve lütfen 30 dakika bir şey yiyip içmeyiniz. Bu gargaraya ek olarak hipertansiyon hastası değilseniz, ılık tuzlu su (bir bardak ılık suya çay kaşığının ucu ile tuz veya eczaneden alacağınız serum) ile gargara yapabilirsiniz.

9.  Operasyon günü işlem bölgesine denk gelecek şekilde; yanağınızın dışından, birkaç dakikalık aralıklar ile (uygulama dinlendirme şeklinde) buz kompres uygulayınız.

10.  Lütfen parmağınızla çekiştirerek işlem yapılan bölgeyi kontrol etmeyiniz.

11.  İşlem sonrası dönemde beklemediğiniz, sizi rahatsız eden veya aklınıza takılan bir konu olduğunda mutlaka bize ulaşınız.