Evde Diş Beyazlatma

Evde Diş Beyazlatma

Dişlerinde sararma, lekelenme ya da renk kaybı yaşayan kişilere uzun süredir uygulanmakta olan diş beyazlatma evde de yapılabilecek bir işlemdir. Diş beyazlatma işlemleri hem geçmişte, hem günümüzde, hemen herkesin yaşadığı, dişlerde leke, renk kaybı ya da sararma gibi durumlara karşı uygulanabilen ve son derece etkili olabilen tedavi yöntemlerine verilen isimdir.

Sigara tüketmek, çok fazla çay içmek, şekerli gıdalar yemek gibi dış etkenler kişilerde diş sararması ya da renk kaybı gibi durumlara yol açabilmektedir. Özellikle uzun süreli sigara kullanımı neredeyse her zaman diş lekeleri ya da sararmalara yol açar. Ağız ve diş sağlığına, diş temizliğine çok dikkat eden biri bile zamanla dişlerinde sararma ya da lekelenme gibi durumlar yaşayabilir. Bu gibi durumların çok sık yaşanması zamanla diş beyazlatma yöntemlerinin ortaya çıkmasına ve bu yöntemlerin gelişmesine neden olmuştur. Özellikle günümüzde modern teknolojinin de ilerlemesi ve tıp sektörüne getirdiği etkiler ile diş beyazlatma işlemleri çok kısa süre içerisinde çok etkili sonuçlar verebilmektedir.

Diş beyazlatma evde ve ofiste yapılabilen bir tedavi yöntemidir. Hatta bu tedavi yöntemi ev tipi diş beyazlatma ve ofis tipi diş beyazlatma olarak ikiye ayrılır. Bunlardan ilki olan ev tipi diş beyazlatma yöntemleri, isimlerinden de kolaylıkla anlaşılabileceği gibi diş beyazlatma evde yapılan işlemlerdir. Buna karşın ofis tipi diş beyazlatma işlemleri hastane, klinik ya da diş hekiminin özel ofisi gibi tıbbi ortamlarda gerçekleşen diş beyazlatma işlemlerini ifade eder. Her ikisi de operasyon ya da çeşitli işlemler yolu ile yapılan uygulamalardır.

Buna karşın bir de doğal diş beyazlatma yöntemleri adı verilen diş beyazlatma yöntemleri evde ya da benzer ortamlarda yapılırlar. 1 günde diş beyazlatma evde yapılabilir mi gibi sorular klinik ortamda diş beyazlatma işlemlerini tercih etmeyen ya da gücü yetmeyen kişilerin en çok sorduğu sorular arasında gelirler. Buna karşın 1 günde diş beyazlatma evde yapılabilecek bir işlem değildir. Ancak evde uygulanan doğal diş beyazlatma yöntemleri ile son derece etkili ve verimli sonuçlar alınabildiği gözlemlenmiştir.

blog icerik 46965174088 Evde Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma evde uygulanan yöntemler arasında en popüler olanları karbonat ile diş beyazlatma yöntemleridir. Karbonat ile diş beyazlatma yöntemi hem uygulama hem de bütçe açısından oldukça basit bir yöntem olarak bilinir. Bu yöntemi uygulamak için biraz karbonat biraz da Hindistan cevizi yağı yeterli olacaktır. Diş beyazlatma evde bulunan bu tarz basit malzemeler ile de yapılabilen bir işlemdir. Önceden hazırlanmış olan karbonatın içine iki üç damla miktarında Hindistan cevizi yağı damlatılır ve elde edilmiş olan bu karışım diş macunu ile benzer olarak diş fırçasının üzerine sürülür. Sonrasında diş fırçalanır ve iyice durulanır. Diş beyazlatma evde karbonat yöntemi ile haftada iki kez düzenli olarak uygulanır ise kişiler dişlerinin kayda değer miktarda beyazlamış olduğunu gözlemleyecektir.