Genel Anestezi ile Uyku Rahatlığında Diş Tedavisi

Genel Anestezi ile Uyku Rahatlığında Diş Tedavisi

Genel anestezi, hastaların herhangi bir ağrılı cerrahi işlem için uyutulması, işlemin sonunda da uyandırılmasıdır. Acı ve ağrı duyusunu ortadan kaldıran ve derin bir uyku durumuna benzeyen genel anestezi uygulaması geçici bilinç kaybı sağlaması ve kaslarda gevşemeye yol açması sebebiyle hekim tarafından yapılan müdahaleyi kolaylaştırmaktadır.

Anestezi, kelime anlamı olarak “hissizlik, duyusuzluk” demektir. Hastanın acı, ağrı duymaması için uygulanan yöntem, vücudun bütünündeki duyuyu geçici bir süre için yok eder. Bundan dolayı operasyonlar hasta için ağrısız ve hatırlanmayan işlemlerdir.

Tek seansta tüm tedavi işlemleri tamamlanabilir.

Çoğunlukla diş hekimi korkusu olan kişilere, çocuklara ve engellilere uygulanan genel anestezi yönteminin diş çekiminden, ileri cerrahi işlemlere kadar diş hekimliğinin tüm alanında başarı ile uygulandığını belirten Hospitadent Dental Group Mecidiyeköy Şubesi Başhekimi Yiğit Emrah Kurt, bu yöntemle tek seansta tüm tedavi işlemlerinin yapılabildiğini söyledi.

Diş eti hastalıklarının çocukların sadece günlük hayatını değil; genel sağlığını, uyku düzenini ve psikolojisini de etkilediği uyarısında bulunan Diş Hekimi Yiğit Emrah Kurt, ‘‘Çocuklarda bu alternatif, hem psikolojik açıdan hem de dişlerdeki problemlerin ilerlememesi açısından avantajlıdır. Tedavi sürecinde hastalar hiçbir ağrı ve his duymamaktadır” şeklinde konuştu.

blog icerik 43521100484 Genel Anestezi ile Uyku Rahatlığında Diş Tedavisi

Korku ve endişeden uzak tedavi

Ayrıca tıbbi zorunluluk durumlarının yanı sıra genel konfor açısından uygulanabilen bu yöntem ile tedavinin korku ve endişeden uzak bir şekilde yapılmasının stresi azaltan bir uygulama olduğuna, uygulamanın ardından hastaların çok kolay ve kısa süre içerisinde yeniden sağlığına kavuştuğuna değindi.