Hassas Diş Tedavisi

Tedaviler

Hassas Diş Tedavisi

Hassas Diş Nedir?

Diş hassasiyeti kişilerde yaygın görünen bir sorun haline gelmiştir. Zamanla oluşum sağlayan diş hassasiyeti yanlış diş fırçalama tekniklerinden, diş bakımının yapılmamasından, diş eti hastalıklarından, çürük ve tartar birikiminden, ağız içinde gerçekleştirilen farklı işlemlerden kaynaklanabilir.

Hassas Diş Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Hassas diş tedavisi aralıklı periyodlarla hekim kontrolü gerektiren bir tedavi türüdür. Kişiden kişiye uygulama yöntemleri değişiklik göstermektedir. Kişilerin diş macunlarına ve diş fırçalarına dikkat ederek ağız ve diş temizliği sağlamaları önemli unsurlardan bir tanesidir. Hassas dişlerin güçlendirilmesi ve ağrının azaltılması için flor uygulanabilir. Diş etindeki yaşanan sorunların da diş hassasiyeti yaratması açısından diş grefti(diş eti tedavisi) gerçekleştirilebilir. Yapılan tedaviler sonucu diş hassasiyetinin giderilmesi mümkün olmazsa uzman hekimler tarafından kanal tedavisi yapılabilir.

Hassas Dişlerin Nedenleri

Hassas diş oluşumunun farklı hasta hikayeleri ve kişinin ağız içi durumuna göre değişiklik göstermesi mümkündür. Bunlara baktığımızda diş eti hastalığı , diş aşınması ve iltihaplanması, diş beyazlatma işlemi sonucunda ve çürük, tartar oluşumu, ağız içine yapılan farklı işlemlerden kaynaklanabilir.

Tedavi Özeti

İşlem Sayısı

2-3

İşe Dönme Süreci

Hemen

İşlem Süresi

10 Gün

Tam İyileşme Süreci

Hemen

Anestezi Yöntemi

Lokal Anestezi

Sonuçların Kalıcılığı

5 Yıl

Hassasiyet Süreci

Yok

Yeme - İçme Süreci

2 Saat Sonra

Not: *Bu sayfada yer alan bilgiler ve tavsiyeler sadece bilgilendirme amaçlıdır.Tanı ve tedavileri için mutlaka doktorunuza başvurun. Süreç ve tedaviler hakkında daha ayrıntılı bilgi, öncesi ve sonrası görselleri talep edebileceğiniz WhatsApp hattımıza ulaşın.

Bütün İşimiz Diş

gs Hassas Diş Tedavisi

Hızlı Randevu İçin

Formu Doldurun